Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalistům Chelsea zbývá po vyřazení z FA Cupu už jen Liga mistrů

PRAHA

Vlastně už jen Liga mistrů zbývá fotbalistům londýnské Chelsea, aby napravili letošní zpackanou sezónu. Vidina obhajoby ligového primátu se pro ně rozplynula, neboť dvanáctibodové manko na vedoucí Manchester United už je příliš veliké, z FA Cupu se Blues o víkendu také pakovali a na nejstarší klubovou trofej světa si tudíž letos nesáhnou. Ještě že alespoň los Champions League se k nim zachoval milosrdně a v osmifinále jim předhodil FC Kodaň.

Foto: Eddie Keogh , Reuters

John Terry utěšuje Ashleyho Colea, který neproměnil v zápase FA Cupu s Evertonem penaltu.

Článek

Pro Chelsea se pohárová konfrontace s Evertonem změnila v pohromu. Až do tohoto zápasu se Blues mohli utěšovat, že i na anglické scéně mají o co hrát. Obhajobu titulu sice i kouč Carlo Ancelotti vzdal, ale k FA Cupu upínal naděje on, stejně jako hráči. Netajili se tím, že nejstarší klubovou trofej světa chtějí vyhrát potřetí v řadě.

Penalty jsou vždy loterií, povzdechl si Ancelotti

V opakovaném duelu čtvrtého kola však jejich naděje pohřbilo nejprve prodloužení, v němž minutu před koncem trefil Baines z trestného kopu parádně šibenici Čechovy brány a vynutil tak pro svůj tým penaltový rozstřel. A v něm měl navrch Everton, neboť Anelka a Ashley Cole trestuhodně selhali.

„Penalty jsou vždycky loterií a my je připustili. Samozřejmě že jsme hodně nespokojení, protože na titul už myslet těžko můžeme a teď jsme skončili i v poháru. O to víc se musíme koncentrovat na Ligu mistrů, což zase tak snadné nebude,“ nechal se slyšet po penaltovém kolapsu italský kouč na lavičce Chelsea Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chleseafoto: ČTK/AP

Samozřejmě že se hned po vyřazení ocitl v ostré palbě kritiky a hned se vynořily spekulace, že by mohl na lavičce Chelsea skončit.

„Tak je to pokaždé. Když mužstvo nedosáhne výsledku, který se očekává, je první na řadě trenér. Jsem pochopitelně pod velkým tlakem, ale zároveň cítím obrovskou podporu od hráčů i vedení,“ odmítl Ancelotti připustit, že by měl v Chelsea skončit.

Námluvy s AS Řím? Jen fáma!

A to přesto, že víkendové zprávy z Itálie tuto eventualitu oživily. Kouč AS Řím Claudio Ranieri totiž po prohře v Janově rezignoval a majitelé klubu vypustili do světa informaci, že chtějí jednat i s Ancelottim, který hrál v barvách AS Řím dlouhých devět let.

„Ne, nic takového nepřichází v úvahu, i když já samozřejmě o své pozici nerozhoduji. Od toho je majitel,“ prohlásil Ancelotti, který se teď chce se svým týmem plně soustředit na Ligu mistrů.

Chelsea do jarního osmifinále vstoupí v úterý na hřišti dánského FC Kodaň. „Musíme se z pohárového vyřazení otřepat, obnovit síly a na tohle utkání se dobře nachystat. Nebude to pro nás snadné, protože dánský mistr své kvality už v této sezóně mnohokrát prokázal. Remízou s Barcelonou, výhrou nad Panathinaikosem či Kazaní. Ale protože chceme Ligu mistrů vyhrát, musíme tento první krok zvládnout,“ nechal se před cestou do Kodaně slyšet Ancelotti.

Reklama

Související témata: