Hlavní obsah

Drogba už neremcá a popřel, že by pomýšlel na odchod z Chelsea

Kanonýr Didier Drogba rezolutně popřel veškeré spekulace, že je v Chelsea krajně nespokojen a že po sezóně zřejmě neodolá vábení Realu Madrid či Olympique Marseille. „Mám v Chelsea všechno, o čem jsem mohl jen snít a nemám důvod odcházet,“ tvrdil legionář z Pobřeží slonoviny v rozhovoru pro francouzský televizní kanál Orange Sport.

Foto: Felix Ordonez, Reuters

Útočník Didier Drogba resolutně popřel, že by chtěl z Chelsea odejít.

Článek

Právě Francouzi přišli s informacemi, že by se dvaatřicetiletý Drogba mohl po skončení sezóny vrátit tam, odkud do Chelsea přišel - tedy do Marseille. Ta ho před sedmi lety prodala na ostrovy za 24 milionů liber a teď by ho moc ráda zpátky. Zvláště, když je Drogba na Stamford Bridge údajně nespokojen, neboť italský kouč Carlo Ancelotti preferuje novou španělskou akvizici Torrese koupenou v lednu z Liverpoolu za více než dvojnásobnou sumu.

„Před několika lety jsem toužil hrát za AC Milán, madridský Real nebo třeba Manchester United, ale teď už jsou všechny tyhle touhy pryč. Vždyť hraju v jednom z nejlepších kllubů světa a nic mně neschází,“ pravil Drogba do objektivů televizních kamer.

Pravdou ale je, že Drogba v uplynulých týdnech a měsících příliš spokojen nebyl a remcal i nahlas. Hlavně proto, že se na hřiště nedostává s takovou pravidelností, jako v sezónách předchozích, kdy svými góly táhl Blues za úspěchy. Po malárii, kterou prodělal loni v listopadu, se stále nemůže dostat do někdejší formy, takže v letošní Premier League vstřelil jen deset gólů. Na hráče jeho formátu proklatě málo, neboť loni měl na kontě 29 branek.

V lednu navíc přišel z Liverpoolu za 50 milionů liber španělský střelec Fernando Torres, který má oživit útok Chelsea. On a Anelka dostávají nyní přednost právě před Drogbou, jenž vesměs vysedává na lavičce náhradníků a na trávník chodí na poslední půlhodinu.

„Jsem ve velkém klubu, kde mám úžasné kamarády, navíc i moje rodina je v Londýně nadmíru spokojená, takže nemám sebemenší důvod myslet na přestup jinam. Natož pak z Chelsea odcházet,“ popřel Drogba v interwiu pro Orange Sport, že by se v létě mohl vydat za Mourinhem do Realu Madrid nebo se vrátit do Francie.

Reklama

Související témata: