Hlavní obsah

Liverpool přišel na půl roku i o stopera Gomeze

Fotbalisté Liverpoolu přišli po Virgilu van Dijkovi minimálně na půl roku i o druhého stopera ze základní sestavy. V Londýně se dnes podrobil operaci kolene Joe Gomez, který si na středečním tréninku anglické reprezentace poranil šlachu v levé noze. Třiadvacetiletý obránce se na rozdíl od nizozemského kolegy ze stoperské dvojice, jenž musel na zákrok s pravým kolenem po říjnovém zápase anglické ligy s Evertonem, zranil bez cizího přičinění.

Foto: Clive Brunskill, Reuters

Joe Gomez (vlevo) z Liverpoolu a Gabriel Jesus z Manchesteru City.

Článek

"Operace proběhla bez problémů, Joe nemá žádné potíže s otoky ani infekcí. Nyní bude následovat rehabilitace, která Joea vyřadí z velké části probíhající sezony," uvedl klub v prohlášení.

Úřadující vítěz Premier League vedle Gomeze a Van Dijka postrádá i brazilského univerzála Fabinha, který zaskakoval na místě stopera za Van Dijka. Před dvěma týdny si ale v zápase Ligy mistrů proti Midtjylländu natáhl zadní stehenní sval. Trenér Jürgen Klopp má nyní ze stoperů k dispozici už jen Joela Matipa a nepříliš prověřené mladíky Nathaniela Phillipse a Rhyse Williamse.

Reklama

Související témata: