Hlavní obsah

Vedoucímu týmu druhé anglické ligy QPR hrozí odpočet bodů

LONDÝN

Druholigový klub Queens Park Rangers byl obviněn z porušení hned sedmi přestupových pravidel Fotbalové asociace (FA) a hrozí mu odečet bodů. Ten by pro tým, jenž vede tabulku se sedmibodovým náskokem, mohl mít dalekosáhlé následky v boji o postup do Premier League.

Článek

Londýnský klub, v němž působí jako brankářská dvojka Čech Radek Černý, se dostal do problémů kvůli příchodu Argentince Alejandra Faurlina v roce 2009 z klubu Instituto de Cordóba.

"Obvinění se týkají existence dohody mezi klubem a třetí stranou, o čemž klub neinformoval FA předtím, než byl hráč zaregistrován," uvedli dnes představitelé Fotbalové asociace. Queens Park se navíc údajně provinil tím, že loni při prodloužení Faurlinovy smlouvy využil služeb nelicencovaného hráčského agenta a poskytl falešné dokumenty.

Současný případ je podobný kauze Argentinců Carlose Téveze a Javiera Mascherana, jejichž příchod do West Hamu v roce 2006 vyvolal sérii soudních pří a FA kvůli němu upravila své pravidlo o vlastnictví práv hráče třetí osobou.

West Ham dostal tehdy za porušení pravidel pokutu 5,5 milionu liber, ale vyhnul se odečtu bodů, čímž se zachránil v Premier League. Rozhodnutí FA tehdy nejvíce kritizovali představitelé Sheffieldu United, kteří sestoupili místo West Hamu. Trenérem Sheffieldu byl tehdy současný kouč QPR Neil Warnock.

Reklama

Související témata: