Hlavní obsah

VIDEO: V Premier League jako někde na vesnici. Sudí nechal karty v šatně

LONDÝN/PRAHA

Stát se to někde na vesnici v pralesní lize, dalo by se to pochopit. Ale ve slavné anglické Premier League? I tam se ale někdy dějí věci, nad nimiž by i šéfovi českých sudí Luďku Macelovi vstávaly vlasy hrůzou. Ve středečním duelu mezi Evertonem a Birminghamem City totiž zapomněl rozhodčí Walton karty v šatně. Ta hrůza, když ji chtěl těsně před přestávkou tasit a zjistil, že má kapsu prázdnou.

Foto: Phil Noble, Reuters

Tentokrát rozhodčí Walton červenou kartu měl, na Evertonu však nechal karty v šatně.

Článek

Bude to nesporně jedna z největších kuriozit letošního ročníku Premier League. Jedenapadesátiletý Peter Walton, který soudcoval duel Evertonu s Birminghamem City, totiž zapomněl karty signalizující udělení trestu v šatně.

Čtyři minuty před přestávkou si žlutou kartu vykoledoval hostující Jordon Mutche. Rozhodčí Peter Walton sáhl do kapsy a polila ho hrůza. Karty nechal v šatně. Zachoval však dostatek duchapřítomnosti, ruku zvedl a naznačil devatenáctiletému fotbalistovi Evertonu, že mu žlutou uděluje. A karta skutečně platila.

Do druhého poločasu si už Walton karty přibral, takže zápas, v němž se oba celky rozešly remízou 1:1, se v poklidu dohrál a další hříšníci Heitinga, resp. Ridgewell už žlutou opravdu spatřili.

Reklama

Související témata: