Hlavní obsah

Rooney a spol. zasadili Arsenalu další ránu, přesto se před ním mají na pozoru

MANCHESTER

Asi je to opravdu prokletý klub, jemuž není další trofej souzena. Fotbalisté londýnského Arsenalu během dvou týdnů prohráli finále Ligového poháru, vypadli z Ligy mistrů i FA Cupu, takže jim zbývá už jen Premier League. „Přesto, pozor na Kanonýry,“ zní z kabiny Manchesteru United. Pro lídra tabulky je druhý Arsenal i nadále nejvážnějším soupeřem v bitvě o titul.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney (vpravo) z Manchesteru United chlácholí Samira Nasriho z Arsenalu.

Článek

Čtvrtfinále FA Cupu přineslo „Rudým ďáblům“ velkou výhru. Na Old Trafford porazili 2:0 Arsenal a získali tím psychickou výhodu i pro bitvu o mistrovský titul. Manchester United vede tabulku o tři body právě před Kanonýry, kteří však mají jeden odložený zápas k dobru.

„Není jisté, jak budou na porážku reagovat. Byly to pro ně dva velmi těžké a bolestné týdny, ve kterých se rozloučili s Ligovým pohárem, Ligou mistrů i FA Cupem,“ připomíná situaci protivníků Wayne Rooney, útočník Manchesteru United.

Také on věří, že jeho tým teď bude mít psychicky navrch. Na druhou stranu však rozhodně neodepisuje Wengerův tým z boje o titul. „Arsenalu zbyla jediná soutěž, což jim umožní soustředit se pouze na ligové zápasy. Díky tomu budou silnější a více odpočinutí před každým dalším utkáním. Mohou se koncentrovat pouze na jeden jediný cíl,“ uvědomuje si Rooney.

Ferguson: Kanonýři jsou pro nás největší hrozbou

Jeho mužstvo je naopak v jednom kole. V úterý domácí odveta osmifinále Ligy mistrů s Marseille, za měsíc pikantní semifinále FA Cupu s městským rivalem, do toho Premier League. „Arsen Wenger a jeho hráči teď přeskupí své priority na útok ze druhého místa. Je jasné, že jsou pro nás hlavním nebezpečím při dosažení našich cílů. Oživuje to soupeření před několika lety a jsem si jistý, že jsou největší hrozbou pro naše naděje,“ přidává se kouč Alex Ferguson.

Wayne Rooney (v červeném) z Manchesteru United bojuje s přesilou fotbalistů Arsenalu v pohárovém duelu na Old Trafford.foto: Reuters/Russell Cheyne

Sir a spol. tak mají nové vyzývatele. „Loni jsme na přelomu února a března byli s Chelsea jediní dva koně, kteří se v dostihu o titul přetahovali o každý bod. Většina odborníků něco podobného zřejmě očekávala i letos. Je tady i Tottenham a Manchester City, ale nejnebezpečnější je Arsenal,“ opakuje Ferguson.

Mancini si před pohárovým derby troufá

Jeho městský rival však má mnohem vyšší ambice. „Neustále se zlepšujeme. Máme dobrý kádr, což výsledky potvrzujeme. Výkonnostně jsme již velmi blízko k United a ostatním elitním mužstvům. Věříme, že naše šance na postup do finále poháru jsou reálné, bude to vyrovnaný zápas,“ provokuje Roberto Mancini, trenér Manchesteru City.

Také „Citizens“ ostatně stále mají šanci i v lize, kde na lídra ztrácejí sedm bodů.

Manchester City čeká na zisk jakékoliv trofeje od roku 1976 a v semifinále FA Cupu se představí poprvé po třiceti letech. Duel manchesterských týmů je na programu 17. dubna v londýnském Wembley. V posledních osmi vzájemných soubojích sedmkrát zvítězili „Rudí ďáblové“. Druhou semifinálovou dvojici tvoří týmy Bolton Wanderers a Stoke City.

Reklama

Související témata: