Hlavní obsah

Arsenal hledá řízné stopery v Jižní Americe. Zájem Barcelony o Fabregase opadl

LONDÝN

Londýnský Arsenal opět zůstal po této sezóně bez trofeje a rozhořčené fanoušky slavného klubu mimořádně zajímá, jak manažer Arsene Wenger posílí současný kádr, aby letité čekání na úspěch skončilo. Pro Wengera je klíčovým úkolem udržet v mužstvu tvůrce hry Cesca Fabregase, který už je ale rovněž věčným čekáním na triumf v Arsenalu otráven.

Foto: ČTK/AP

Arsene Wenger chce Fabregas udržet za každou cenu.

Článek

Čtyřiadvacetiletého odchovance své akademie mocně lákala zpět do svých řad Barcelona, která však loni v létě nakonec nekývla na výkupné v hodnotě 35 miliónů liber. V této sezóně zatím zájem evropských šampiónů o španělského reprezentanta ochabl.

„Loni se Barcelona o něj hodně zajímala, to nebudu zapírat. Letos ale zatím žádný zájem neprojevila,“ prozradil Wenger. V britském tisku se spekuluje o tom, že Barcelona momentálně nemá na Fabregase peníze. O záložníka Arsenalu se však také ucházel Real Madrid či Manchester City.

Chtějí nového Adamse a Keowna

„Mým přáním číslo jedna je Fabregase udržet. Pro mě je to nejlepší záložník na světě a přirozeně na něm tým stavíme,“ vysvětlil Wenger. Zároveň připustil, že mužstvo potřebuje posílit o řízné obránce, jakými byli v minulosti v Arsenalu například Tony Adams a Martin Keown.

„Ano, protože jsme dokázali porazit Chelsea a Manchester United, jenže jsme ztráceli body v zápasech s týmy hrající typický anglický fotbal. Nakopnou vysoký míč před bránu a jdou do soubojů. V tom jsme nejvíce ztráceli,“ analyzoval Wenger neúspěchy.

Podobné typy obránců by si rád vyhlédl v Jižní Americe a během léta je do týmu přivedl. „Budu pozorovat hráče v Jižní Americe, pak se vrátím zpět,“ uvedl manažer Arsenalu.  V hledáčku má také Garyho Cahilla z Boltonu, jenže cena 25 miliónů liber může Wengera odradit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články