Hlavní obsah

Čech varuje Manchester United. S brankářem De Geou riskujete

LONDÝN

Až příliš velké riziko podstupuje podle českého reprezentanta Petra Čecha anglický fotbalový mistr Manchester United tím, že angažoval mladého španělského brankáře Davida de Geu, do nějž vkládají na Old Trafford velké naděje. Talentovaný gólman z Atlétika Madrid má nahradit klubovou legendu Edwina Van der Sara, který ukončil kariéru.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Nizozemský gólman odchytal za Manchester United 265 zápasů a Petr Čech pochybuje, že hráč, který je o polovinu let mladší než Van der Sar a má na svém kontě jen 84 startů na nejvyšší úrovni, může legendárního brankáře plnohodnotně nahradit.

“Pro Manchester United je velkou výhodou, že mají dvacetiletého brankáře, protože za něj může chytat mnoho let. Na druhou stranu je to velký risk, protože přijde do historicky úspěšného klubu, v němž chytali takoví velikání jako Peter Schmeichel či Van der Sar. A všichni víme, jak dlouho trvalo, než se našel nástupce za Petera Schmeichela,” cituje brankáře Chelsea Petra Čecha Sky Sports News.

“Ale uvidíme, co se teď bude dít. Edwin Van der Sar skončil a nastoupit do brány po něm je mimořádně těžký úkol,” pokračoval Čech. Pro jeho Chelsea může být odchod skvělého brankáře v táboře hlavního konkurenta na titul šance, jak Manchester United po roce opět sesadit z anglického trůnu. K tomu má pomoct nový kouč Andre Villas-Boas.

“Andre Villas Boas je nejmladším koučem, jakého jsme kdy měli. Může tady trénovat klidně třicet let, když bude mít úspěchy. Doufám, že tomu tak bude,” dodal český reprezentant.

Reklama