Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodčí? Naprosto skandální! našel Wenger viníka prohry s Liverpoolem

LONDÝN

Pořádně vytočený byl po domácí prohře 0:2 s Liverpoolem kouč Arsenalu Arséne Wenger. Za hlavního viníka nezdaru označil rozhodčího Martina Atkinsona, který prý hrubě chyboval při posuzování obou gólových situací. Podle francouzského stratéga se měl pokaždé pískat ofsajd. První branka, kterou si do vlastní sítě vstřelil Ramsey, padla po předchozím hraničním postavení Suaréze, té druhé však bylo dosaženo v souladu s pravidly.

Foto: Reuters

Trenér Arsene Wenger rozhazuje rukama.

Článek

„Tohle je naprosto skandální!“ rozčiloval se Wenger v pozápasovém rozhovoru pro stanici BBC. „Na druhý gól jsem se sice ještě pořádně nepodíval, ale vypadá to, že padl z ofsajdu. U toho prvního se jednalo o jasné postavení mimo hru. Každé rozhodnutí sudích během posledních tří čtyř měsíců bylo namířené proti Arsenalu,“ nešetřil kritikou.

„Pro Arsenal je každá prohra zkázou nebo zemětřesením. Ale tuhle prohru je kvůli tomu, co jsem říkal před chvílí, strašně těžké skousnout,“ pokračoval Wenger, podle kterého duel ovlivnilo i vyloučení Frimponga z druhého poločasu.„Doplatil na nedostatek zkušeností,“ připomíná muž, který vede Kanonýry už od roku 1996, že si devatenáctiletý záložník proti Liverpoolu připsal svou premiéru v nejvyšší anglické soutěži.

Arsenal nastoupil s mnoha mladíky v sestavě, kvůli zranění či disciplinárním trestům se Wenger musel obejít hned bez sedmi hráčů, včetně kapitána české reprezentace Tomáše Rosického, který má problémy se stehenním svalem. Aby toho nebylo málo, v prvním poločase odstoupil ze hry stoper Koscielny. „Hráče musím pochválit, vyrovnali se s tím dobře. Prohra je pro nás krutá, nezasloužili jsme si ji,“ myslí si Wenger.

„Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ kontroval v rozhovoru pro BBC obránce Reds Jamie Carragher. „Věděli jsme, že Arsenal trápí početná marodka, která se jim během zápasu ještě rozrostla. Chtěli jsme toho využít,“ přiznával kouč Kenny Dalglish, jehož tým vyhrál na půdě Asenalu po více než jedenácti letech. „Máme velkou radost,“ usmál se King Kenny, jak mu fanoušci přezdívají.

Reklama

Související témata: