Hlavní obsah

Arsenal venku zase propadl, s Blackburnem jej potopily dva vlastní góly

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu Londýn nezlomili šňůru nepovedených utkání na hřišti soupeře ani v sobotním utkání Premier League na půdě Blackburnu. Arsenal přitom dvakrát vedl, nakonec ale prohrál i díky dvěma vlastním gólům 3:4. Včetně předchozí sezóny Kanonýři nevyhráli už sedm utkání venku po sobě. Z posledního triumfu mimo svůj stadion se radovali 10. dubna v Blackpoolu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Výmluvné gesto kouče Arsenalu Arséne Wengera

Článek

Trenér Blackburnu Steve Kean musel před zápasem čelit protestům fanoušků za předváděnou hru jeho týmu, nicméně nakonec to byl právě on, kdo se po zápase usmíval. Jeho tým dosáhl na první výhru v sezóně a to hned proti silnému favoritovi. I když je třeba přiznat, že Arsenal mu k radosti sám dost pomohl.

Ještě po poločase sice hosté vedli 2:1, ale pak nastala první pohroma. V 50. minutě si Song srazil do vlastní sítě přímý kop domácích v podání Rubena Rochiny. A za necelých devět minut Yakubu svým druhým gólem v zápase otočil skóre ve prospěch Blackburnu.

A aby toho nebylo málo, tak si v 69. minutě vstřelil vlastní gól další obránce Arsenalu, tentokrát bezmocného brankáře hostí nechtěně překonal Koscielny. Brankář Blackburnu Robinson pak skvěle zasáhl proti hlavičce van Persieho, až pět minut před koncem snížil Šammach. Těsně před koncem ještě mohl vyrovnat Mertesacker, ale jeho pokus skončil nad brankou.

Pro Arsenal to byla jubilejní stá venkovní prohra v Premier League. Po pěti dosavadních zápasech má na kontě jen čtyři body a patří mu příčky v dolní polovině tabulky. Londýnský tým nastoupil bez zotavujícího se kapitána české reprezentace Tomáše Rosického.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:
Blackburn - Arsenal 4:3 (25. a 59. Yakubu, 50. vlastní Song, 69. vlastní Koscielny - 10. Gervinho, 34. Arteta, 85. Šammach), Aston Villa - Newcastle 1:1 (13. Agbonlahor - 57. Best), Bolton - Norwich 1:2 (64. Petrov z pen. - 37. Pilkington, 42. Johnson), Everton - Wigan 3:1 (33. Jagielka, 84. Vellios, 90.+8 Drenthe - 31. Di Santo), Swansea - West Bromwich 3:0 (14. Sinclair z pen, 24. Lita, 49. Dyer), Wolverhampton - QPR 0:3 (8. Barton, 10. Faurlin, 87. Campbell).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články