Hlavní obsah

Chelsea udělala první krok k výstavbě nového stadiónu

Fotbalová Chelsea nabídla skupině fanoušků, že za deset milionů liber odkoupí zpět části stadiónu Stamford Bridge, které jim prodala v 90. letech minulého století. Podle agentury AP jde o první krok k vybudování nového stadiónu místo současného stánku, jenž svou kapacitou necelých 42 tisíc míst zaostává za konkurencí.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Chelsea chce od fanoušků koupit část stadiónu

Článek

Podle prezidenta klubu Bruce Bucka "Blues" v současnosti nevyvíjejí kolem stavby nového stadiónu žádnou aktivitu, chtějí však mít pozemky, na nichž stadion leží, pod kontrolou. To by umožnilo Chelsea postavit na místě Stamford Bridge obytné či kancelářské budovy a tím pomoci financovat stavbu nové arény. "Musíme být připraveni jednat, kdyby se pro nás objevila nějaká možnost," uvedl Buck.

Fanoušci by na odprodeji pozemků a tribun nic nevydělali, získali by však přednostní právo na koupi permanentek a jejich jména by se se ocitla na chodníku slávy na novém stadiónu. Klub se navíc zaručil, že pokud by se ze současného působiště stěhoval dříve než v roce 2020, stalo by se tak do vzdálenosti maximálně tří mílí (necelých pěti kilometrů) od Stamford Bridge.

Ten je domovem Chelsea od roku 1905 a svou kapacitou už nestačí. Buck uvedl, že klub zkoumal i možnost přestavět současný stadión, ale všechny scénáře byly nepraktické nebo příliš drahé. "Hodně pochybujeme, že za rozumnou cenu tam (na Stamford Bridge) něco můžeme udělat," dodal předseda klubu, za který už osmou sezónu chytá český brankář Petr Čech.

Reklama

Související témata: