Hlavní obsah

Rudí ďáblové ztratili s Liverpoolem, do čela tabulky jde Manchester City

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United pouze remizovali v 8. kole Premier League 1:1 v Liverpoolu a za zisk jednoho bodu byli svěřenci Alexe Fergusona nakonec rádi. Remízu jim totiž vystřelil až v 81. minutě Hernández. Zaváhání hráčů z Old Trafford využil jejich největší sok Manchester City, který zvítězil před domácími fanoušky 4:1 nad Aston Villou a vyhoupl se do čela Premier League. Tři body získala i Chelsea, která porazila Everton 3:1.

Foto: Darren Stamples, Reuters

Mario Balotelli (druhý zprava) se raduje se svými spoluhráči z Manchesteru City z branky.

Článek

Hráči Manchesteru neměli svůj den a bez Rooneyho, Hernándeze a Naniho v základu nedokázali během první půle vyprodukovat kloudnější  šanci. Liverpool proti tomu dvakrát vážně zahrozil díky Suárezovi, gólman De Gea ale držel čisté konto.

I ve druhé části byl Liverpool aktivnějším týmem a jeho snaha byla v 68. minutě oceněna  vedoucím gólem, který vstřelil z přímého kopu Gerrard po nepochopitelném pohybu Giggse ve zdi, jímž veterán United umožnil míči proletět do místa mimo dosah gólmana De Gey.

Až inkasovaný gól přiměl kouče United Fergusona k ofenzivním rošádám a na hřiště se dostali jak Rooney, tak Nani a o chvíli později i Hernández. A právě poslední jmenovaný zajistil v 81. minutě vyrovnání, když po rohovém kopu stál - na rozdíl od obránců Liverpoolu - ve správný okamžik na správném místě a hlavou usměrnil míč do sítě. Liverpool v závěrečných minutách vystupňoval tlak, jenže Kuijt, Henderson a Suárez míč do branky nedostali.

Manchester City nezaváhal

Manchester City, jehož kouč Roberto Mancini ani na lavičku nenominoval útočníka Carlose Téveze, byl před zápasem favoritem, Aston Villa však v sezóně ještě ani jednou neprohrála. Jako první mohli skóre otevřít hosté. V jedenácté minutě šel z levé strany na brankáře City osamocený Agbonlahor. Hart však svůj tým podržel. Domácí poté převzali iniciativu nad zápasem a odměněni byli krátce před půlhodinou hry. Balón z rohového kopu si na prsou zády k brány zpracoval Balotelli a polovičními nůžkami otevřel skóre zápasu. Oslavu pak vykonal provokativně před fanoušky Aston Villy.

Pokud chtěli fotbalisté z Birminghamu odehrát druhou půli aktivněji, vítr z plachet jim sebral už ve 47. minutě Johnson, který po samostatném nájezdu překonal brankáře Givena. Třetí gól navíc přidal Kompany, jenž hlavou tečoval prudký balón z rohového kopu. Gól naděje vystřelil pro Aston Villu v 65. minutě Warnock, ale hosté se ani po snižující brance do útoku příliš nehnali. Na konečných 4:1 upravil krásnou střelou z hranice velkého vápna Milner, který jako bývalý hráč Villans branku z respektu neslavil.

Zaváhání rivala z Old Trafford využili fotbalisté Chelsea, v jejichž bráně se opět objevil Petr Čech. Blues zvítězili na Stamford Bridge nad Evertonem 3:1, když o své výhře rozhodli už do konce první půle, kdy se trefili Sturridge a Terry. Po Ramiresově gólu ve druhé půli stav už jen korigoval Vellios. Chelsea si připsala tři body a na druhý Manchester United ztrácí jeden bod, na City body tři.

Anglie - 8. kolo
Liverpool - Manchester United 1:1 (68. Gerrard - 81. Hernández), Manchester City - Aston Villa 4:1 (28. Balotelli, 47. Johnson, 52. Kompany, 71. Milner - 65. Warnock), Norwich - Swansea 3:1 (1. a 64. Pilkington, 10. Martin - 12. Graham), Queens Park Rangers - Blackburn 1:1 (16. Helguson - 25. Samba), Stoke - Fulham 2:0 (80. Walters, 87. Delap), Wigan - Bolton 1:3 (40. Diame - 4. Reo-Coker, 45. N´Gog, 90. Eagles), Chelsea - Everton 3:1 (31. Sturridge, 45. Terry, 62. Ramires - 81. Vellios).

Reklama

Související témata: