Hlavní obsah

VIDEO: Zrecyklujte Téveze! Fanoušky United a City spojila nenávist

Nenávist je všemocná. Dokáže spojit i nesmiřitelné tábory. Alespoň ve fotbale to tak funguje. V Praze to teď zažívá trenér František Straka, jemuž svorně nadávají sparťani i slávisté. V Manchesteru zase píše pikantní příběh kontroverzní Argentinec Carlos Tévez. V neděli je na programu velké městské derby o vedení v Premier League. Fanoušci United a City jsou však zajedno: Zbavme se Téveze!

Foto: Phil Noble, Reuters

Carlos Tévez na lavičce fotbalistů Manchesteru City

Článek

„Hasta la vista, baby!“ Slavný výrok Arnolda Schwarzeneggera z filmu Terminátor 2 tentokrát předznamenává fotbalový konec Carlose Téveze v Manchesteru.

Asi nikdo by nevěřil, že se fanoušci United a City těsně před nedělní bitvou o Manchester (od 14:30 SEČ) spojí. Jenže Argentinec, který kopal na Old Trafford a teď působí u konkurence, to dokázal. Přesněji nenávist k němu.

Kontejner, do něhož mohou manchesterští fanoušci vyhodit Tévezův dres. Z jedné strany ten červený z United...foto: Repro Daily Mail

Věčně nespokojený útočník si nejdříve poštval proti sobě příznivce „rudých ďáblů“, když v roce 2009 oblékl dres nenáviděných „The Citizens“. Jenže řadou případů si pak znepřátelil i jejich příznivce. V Manchesteru se tedy stal „personou non grata“ číslo 1.

Toho šikovně využila sázková společnost Betfair, která připravila pro fanoušky z obou stran netradiční akci. Před prestižním nedělním derby začalo kolem stadiónu Old Trafford kroužit velké odpadkové auto, označované také jako „Recyklátor Carlose Téveze“. Veze kontejner, který je symbolicky na půl červený a na půl bleděmodrý. Fanoušci do něj mohou zahodit Tévezův dres, za který dostanou nový. Samozřejmě už bez Argentincova jména. Všechny „recyklované“ dresy pak budou poslány do Tévezova rodiště v Buenos Aires a dostane je místní charita.

... a z druhé modrý ze City.foto: Repro Daily Mail

Všechny znovu a zas zklamal

„Carlosovi se opakovaně podařilo zklamat své fanoušky,“ vysvětlil Alex Bake, mluvčí společnosti Betfair. „Existuje snad lepší způsob, jak mohou fanoušci ukázat, že se chtějí tohoto hráče nadobro zbavit? Stačí jen odhodit dres s jeho jménem. Tyto dva tábory fanoušků se často ‚tváří v tvář‘ nesetkávají. Jsem přesvědčený, že budou rádi, pokud Tévez v lednu Manchester opustí,“ dodal Bake pro deník Daily Mail.

Na ulici Sira Matta Busbyho, kde sídlí stadión Manchesteru United, se sejde kolem 75 tisíc fanoušků. Právě tudy bude projíždět mobilní „Recyklátor Carlose Téveze“. Dresy se však vrší již teď a první odezvy na akci jsou veskrze pozitivní. Na sociální síti Twitter příznivci United i City akci přijali a dokonce našli i společnou řeč...

Reklama

Související témata: