Hlavní obsah

VIDEO: Kouč Chelsea zuří. Rozhodčí nám ukradli už osm bodů, zlobí se Villas-Boas

LONDÝN

Mohli využít ponížení Manchesteru United a připravit ho v tabulce anglické Premier League o druhou příčku. Jenže fotbalisté Chelsea v derby na hřišti outsidera Queens Park Rangers zaváhali. Podlehli gólem z penalty 0:1, velkou část zápasu navíc odehráli oslabeni o dva vyloučené hráče. „Rozhodčí měli špatný den,“ čertil se po porážce kouč Chelsea André Villas-Boas.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Chelsea André Villas-Boas spílal po derby rozhodčím.

Článek

Zápis o utkání v kolonce Chelsea vypadal opravdu divoce, José Bosingwa i Didier Drogba dostali po svých zákrocích rovnou červené karty bez předchozího varování. Dalších sedm hráčů hostů vidělo žlutou kartu.

„Je to už potřetí, co rozhodčí přímo ovlivnil výsledek, z čehož pochopitelně nejsme šťastní,“ stěžoval si na adresu hlavního sudího Chrise Foye po utkání Villas-Boas, jehož tým zaplatí pokutu FA 25 tisíc liber za obdržení příliš mnoho karet.

„Ve třech zápasech jsme viděli ostudné chyby rozhodčích. Jsem velmi zklamaný Chrisovým výkonem. On a jeho kolegové hráli hodně emocionální hru, podvolili se hlasu fanoušků a spáchali obrovské chyby. Není to fér,“ pokračoval čtyřiatřicetiletý Portugalec.

Byl jsem agresivní, přiznal kouč Blues

„S rozhodčím jsem mluvil po zápase a byl jsem hodně agresivní. Každý může mít špatný den, ale tenhle nebyl náš. Pro nás byl dobrý, ale byl špatný pro sudího. Konspirační teorie by vedly k zákazům a k tomu, že nás budete nazývat uplakanými dětmi, to my ale nejsme,“ řekl kouč novinářům.

Za svá slova však nejspíš dostane od FA zákaz i pokutu. Je však skálopevně přesvědčen, že jeho tým byl těžce poškozen. Už v desáté minutě Chelsea inkasovala z penalty po faulu Davida Luize na Heidara Helgusona. Sám postižený ji proměnil, i když si brankář Petr Čech na jeho střelu sáhl.

Bosingwa byl následně vyloučen za stažení Shauna Wrighta-Phillipse a Drogba za ostrý skluz na Adela Taarabta.

„Penalta se pískat mohla i nemusela. Když se ale odpíská takhle lehká penalta proti nám, měla se odpískat i pro nás, když vezmu v potaz, kolik strkání se odehrálo ve druhé šestnáctce. Nemohu nic namítat proti Drogbově vyloučení. To se mi zdálo fér. Ale Bosingwa? Podle mě JT (John Terry) mohl ještě bránit, takže žlutá by byla na místě. To ale byla jen ta velká rozhodnutí, nepočítám spousty malých faulů. Nicméně i v devíti jsme byli lepší a na tým jsem tak velmi, velmi hrdý,“ dodal Villas Boas.

Podle něj tak připravili rozhodčí jeho tým v této sezóně už o osm bodů kvůli špatným rozhodnutím v duelech s Manchesterem United, Stoke a právě s Queens Parkem Rangers.

Reklama

Související témata: