Hlavní obsah

Kouč Capello pro Euro 2012 počítá i s potrestaným Rooneym

Anglický útočník Wayne Rooney by navzdory třízápasovému trestu, kvůli kterému zmešká všechny zápasy v základní skupině, neměl na mistrovství Evropy chybět. S fotbalistou Manchesteru United se prý sešel reprezentační trenér Fabio Capello a ujistil ho, že i když nebude v nominaci pro přípravná utkání se Španělskem a Švýcarskem, na turnaj příští rok pojede.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney chce na ME hrát.

Článek

Rooney byl potrestán poté, co v posledním utkání kvalifikační skupiny s Černou Horou zezadu nakopl Miodraga Džudoviče. "Byla to hloupost a věděl jsem to hned, jak jsem to udělal," uvedl Rooney. "Nic mi neudělal, nechtěl jsem mu nic oplatit. Prostě se to stalo, lituji toho a neumím to vysvětlit. Ale můžu si za to sám. Nemůžu se na nic vymlouvat, i když si myslím, že trest je docela přísný," dodal.

Anglická Fotbalová asociace zatím neuvedla, zda se proti Rooneyho trestu odvolá. "Teprve teď máme pohromadě všechny podklady a v nejbližší době se rozhodneme, co dál. Kdyby se mi podařilo trest snížit byť o jediný zápas, byl by to pro mě bonus," prohlásil Rooney.

Podle médií Capello údajně Rooneymu slíbil místo na šampionátu, útočník by však prý pochopil, kdyby se jeho jméno v nominaci nakonec neobjevilo. "Chci tam hrát a chci být v týmu. Chápu však, že když nemůžu hrát první tři zápasy, tak trenér musí najít náhradu," uvedl.

Reklama

Související témata: