Hlavní obsah

Krvavý Čech skvělými zákroky pomohl Chelsea k výhře. Ferguson oslavil jubileum vítězstvím

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United oslavili v 11. kole anglické Premier League čtvrtstoleté výročí působení Sira Alexe Fergusona na lavičce týmu těsným vítězstvím nad Sunderlandem 1:0. Z výhry se po dvou porážkách konečně raduje i Chelsea, které pomohl v Blackburnu skvělými zákroky Petr Čech, jenž vychytal druhou nulu v této ligové sezóně. Růst formy potvrdil jasnou výhrou Arsenal 3:0. Premier League však dál neohroženě vládne s pětibodovým náskokem Manchester City, který se však o výhru 3:2 nad Queens Parkem musel hodně bojovat.

Článek

Arsenal se po špatném začátku sezóny dere vzhůru a poslední výhra na Chelsea mu dodala potřebné sebevědomí. V zápase proti týmu West Bromwich Albion to trvalo jen 22 minut, než Ramsey s Walcottem otevřeli obranu hostů a Robin Van Persie z dorážky poslal domácí do vedení. Pro Nizozemce to tak byl už osmý gól ve čtvrtém zápase.

Uklidňující druhý gól dal před přestávkou stoper Vermaelen. V 72. minutě se pak dostal z lavičky na hřiště i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který krátce na to připravil třetí gól pro Artetu.

Chelsea spasil Čech

Po potupě od Arsenalu z minulého kola měla na hřišti Blackburnu co napravovat londýnská Chelsea, za níž nastoupil i policií vyšetřovaný John Terry. Nakonec vydřela výhru 1:0, ale spoluhráči mají co děkovat brankáři Petru Čechovi, který vychytal minimálně tři velké šance soupeře. Už v deváté minutě skočil pod nohy Yakubuovi a po fantastickém zákroku, při němž se střetl i s vlastním obráncem Ashley Colem, se mu spustila z nosu krev, což si vyžádalo dlouhé ošetřování a výměnu zakrvaveného dresu.

Po přestávce trefil vytoužený gól po Ivanovičově pasu hlavou Lampard. Vedení však musel opět hájit Čech, který vychytal stoprocentní šanci Pedersena a záhy i podruhé Yakubua.

United se strachovali o výhru

Na stadiónu Old Trafford se chystaly velké ovace k oslavám čtvrstoletí manažera Alexe Fergusona na lavičce Manchesteru United. Severní tribuna stadiónu byla pojmenovaná po slavném kouči, jemuž však jeho svěřenci v utkání se Sunderlandem oslavy málem pokazili. Vítězství 1:0, které v nastavení první půle „zařídil“ vlastním gólem bývalý hráč United Wes Brown museli United ve druhé půli horko těžko hájit.

Manchester United tak udržel druhou příčku před Newcastlem, který doma porazil Everton 2:1 a dál zůstává v této ligové sezóně neporažený. Strakám pomohla k vítězství obří chyba hostů v obraně na začátku zápasu, po níž si dal Heitinga vlastní gól. Po půl hodině pak parádním volejem zpoza šestnáctky zvýšil na 2:0 Ryan Taylor. Těsně před přestávkou však snížil hlavou Rodwell a zápas tak notně zdramatizoval. Domácí si však už výhru pohlídali.

Pětibodový náskok na čele tabulky si udržel  Manchester City. Musel však po půlhodině hry otáčet průběh zápasu s QPR po brance domácího Bothroyda. Hosté zásluhou Džeka a Davida Silvy poslali City do vedení. Bojovní domácí sice ještě jednou dokázali srovnat, vítězství však lídrovi tabulky vystřelil čtvrt hodiny před koncem Yaya Touré.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Newcastle - Everton 2:1 (12. vlastní Heitinga, 29. Taylor - 45.+2 Rodwell), Arsenal - West Bromwich 3:0 (22. Van Persie, 39. Vermaelen, 74. Arteta), Aston Villa - Norwich 3:2 (30. a 62. Bent, 48. Agbonlahor - 25. Pilkington, 77. Morison), Blackburn - Chelsea 0:1 (51. Lampard), Liverpool - Swansea 0:0, Manchester United - Sunderland 1:0 (45.+1 vlastní Brown), QPR - Manchester City 2:3 (28. Bothroyd, 69. Helguson - 43. Džeko, 52. Silva, 74. Y. Touré).

Reklama

Související témata: