Hlavní obsah

Vyloučení hříšníka Balotelliho prý způsobily i protesty soupeře

LONDÝN

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli při nedělním zápase proti Liverpoolu (1:1) znovu potvrdil svou kontroverzní pověst, když se jako střídající hráč nechal "vykartovat" za necelých dvacet minut na trávníku. Trenér Roberto Mancini se zlobil na svého útočníka, ale také na domácí hráče, kteří prý vyloučení způsobili svými protesty.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru City Mario Balotelli.

Článek

Italský hráč s ghanskými kořeny dostal druhou žlutou kartu sedm minut před koncem poté, co zasáhl loktem do obličeje slovenského obránce Martina Škrtela. "Nemyslím si, že to byla žlutá karta, dokonce si to podle mého názoru nemyslel ani rozhodčí. Liverpoolští hráči pak začali křičet: 'Žlutá, žlutá!' To podle mého není korektní," citoval komentář Manciniho deník Guardian.

"Slovák Škrtel na faulu přidal"

"S Mariem nemám problém, je mladý, nemůžeme ho změnit za pár měsíců. Na druhou stranu jsem zklamaný, i když první žlutá karta byla oprávněná a druhá ne. Musí si dávat pozor, protože soupeři se ho budou vždycky snažit provokovat," uvedl trenér, podle kterého slovenský reprezentant faulu přidal.

Lídr anglické soutěže už si v deseti nevypracoval žádnou šanci a po infarktových situacích z nastavení mohl být vděčný za bod brankáři Joeu Hartovi. "Je to dobrý výsledek vzhledem k tomu, že jsme posledních deset minut hráli o deseti," dodal Mancini.

S výkladem italského trenéra nesouhlasil kouč Liverpoolu Kenny Dalglish. "Myslím si, že reakce samotného Balotelliho mluvila za vše. Vyloučení si sám zavinil, někdy se zkrátka neovládne. Podle mého názoru na rozhodčího nikdo netlačil," řekl.

Reklama