Hlavní obsah

Brankář Černý ani napotřetí výhru QPR nevychytal, Rosický hrál sedm minut

LIVERPOOL

Český brankář Radek Černý ani při svém třetím startu nevychytal v anglické lize fotbalistům Queens Parku Rangers vítězství. Na slavném stadiónu Anfield Road inkasoval sice jen jednou z hlavy Luise Suáreze, to ale domácímu Liverpoolu stačilo k vítězství 1:0. Manchester United se oklepal z vyřazení z Ligy mistrů a rozdrtil Wolverhampton 4:1.

Foto: Phil Noble, Reuters

Luis Suárez z Liverpoolu oslavuje vstřelený gól Queens Park Rangers, jehož branku střeží český gólman Radek Černý.

Článek

Bývalá opora pražské Slavie začala sezónu v pozici třetího brankáře, po nedávném zranění jedničky Paddyho Kennyho se ale Černý v posledních třech kolech Premier League pokaždé postavil mezi tyče. V prvním zápase dostal sedmatřicetiletý brankář dvě branky od Norwiche (1:2), v dalším o jednu méně při remíze s West Bromwichem.

V sobotu dokázal Černý udržet čistý štít celý první poločas, krátce po přestávce ale zaznamenal jediný gól zápasu Uruguayec Suárez. Liverpool na svém stadiónu po čtyřech remízách zvítězil a v domácím prostředí zůstává vedle Manchesteru City jediným neporaženým týmem.

"Hráli jsme na Anfieldu výborně. Prohráli jsme ale se Suárezem, který byl naprosto jedinečný. Bohužel jsme nebyli schopni pořádně otestovat kvality Pepeho Reiny v brance domácích, přestože posledních deset minut se Liverpool o vedení musel bát. Radek zachytal výborně a nezasloužil si být na straně, která prohrála," komentoval sobotní duel kouč QPR Neil Warnock.

Rooney ukončil čekání na gól

Své střelecké trápení po osmi zápasech ukončil útočník Wayne Rooney a dvěma brankami navázal na svůj poslední ligový gól, který se datoval až do poloviny září. Manchesteru pomohl při domácím vítězství 4:1 nad Wolverhamptonem alespoň částečně zapomenout na vyřazení z Ligy mistrů v přímém duelu o postup ze skupiny na hřišti Basileje.

Wayne Rooney z Manchesteru United (druhý zprava) oslavuje s Philem Johnsem gól vstřelený Wolverhamptonu.foto: Reuters/Nigel Roddis

Trenér Alex Ferguson udělal proti nevydařenému zápasu ve Švýcarsku kvůli zranění i formě hned čtyři změny v sestavě. Oba dnešní střelci "Rudých ďáblů" ale patřili mezi hráče, kteří senzační výsledek v základní jedenáctce přestáli - dvě braky vstřelil rovněž Portugalec Nani.

"Odehráli jsme povedené utkání se spoustou gólů a doufám, že naši útočníci zůstanou při chuti i po Novém roce. Každý rok tvrdím, že prosinec je velice důležitý měsíc. Pokud hráči udrží formu a přenesou si ji do ledna, pak je vaše šance na druhou polovinu sezóny o dost vyšší," poznamenal trenér United Alex Ferguson.

Rosický hrál sedm minut

Do zápasu Arsenalu s Evertonem zasáhl na posledních sedm minut domácí záložník Tomáš Rosický, jedinou branku zápasu sledoval ještě z lavičky. V 70. minutě dal vydařenou ranou z voleje už patnáctý gól v sezóně lídr střelecké tabulky Robin van Persie. Vítězství "Kanonýrů" tak jen podtrhlo probíhající oslavy 125. výročí vzniku klubu.

"Po špatném vstupu do sezóny jsme konečně začali podávat konzistentní výkony. Týmový duch je velmi dobrý, kádr je koncentrovaný na úspěch. Důležité ale bude tento trend udržet," prohlásil kouč Kanonýrů Arséne Wenger.

Newcastle zase prohrál

Kometa úvodu sezóny Newcastle ztrácí dech a po dnešní porážce 2:4 na hřišti Norwiche má z posledních čtyř zápasů jen jeden bod. Na vedoucí branku domácího Wese Hoolahana sice ještě do půle odpověděl Demba Ba, po přestávce ale Norwich odskočil na dva góly a udržování vedení mu jen usnadnilo vyloučení Dana Goslinga.

"Každý tým by strádal, kdyby měl takových zraněných v zadních řadách, jako máme my. Pořád ale atakujeme umístění mezi prvními osmi," poznamenal trenér Newcastlu Alan Pardew.

Anglie - 15. kolo
Arsenal - Everton 1:0 (70. Van Persie), Bolton - Aston Villa 1:2 (55. Klasnič - 33. Albrighton, 39. Petrov), Liverpool - QPR 1:0 (47. Suárez), Manchester United - Wolverhampton 4:1 (17. a 56. Nani, 27. a 62. Rooney - 47. Fletcher), Norwich - Newcastle 4:2 (59. a 82. Holt, 39. Hoolahan, 63. Morison - 45.+1 a 71. Ba), Swansea - Fulham 2:0 (56. Sinclair, 90.+1 Graham), West Bromwich - Wigan 1:2 (33. Reid - 37. Moses, 57. Gómez z pen.).

Reklama

Související témata: