Hlavní obsah

VIDEO: Frustrovaný Lampard sedí mezi náhradníky, přesto slibuje Chelsea věrnost až za hrob

LONDÝN

Netají, že je ze současné role náhradníka krajně frustrovaný, ale zároveň slibuje své Chelsea věrnost až za hrob. A ani lákání portugalského kouče José Mourinha, který by ho chtěl zlanařit do Realu Madrid, na záložníka Franka Lamparda nepůsobí. „Miluji modré a dodržím smlouvu, kterou v Chelsea mám,“ tvrdil třiatřicetiletý anglický reprezentant i po pondělním šlágru anglické Premier League s vedoucím Manchesterem City, který rozhodl gólem z penalty.

Článek

Zase se do základní sestavy nevešel. Absentoval v ní v Lize mistrů proti Valencii, kdy se na trávník nepodíval vůbec, mladý portugalský kouč Andre Villas Boas ho nepostavil ani proti Manchesteru City.

„Nemluvil jsem s ním, takže nevím, proč tomu tak je,“ krčil rameny Lampard, pro něhož to byla už osmá absence v základní sestavě Chelsea v čtyřiadvaceti zápasech této sezóny. Na něco podobného nebyl třiatřicetiletý anglický reprezentant v předchozích letech zvyklý, protože Chelsea na něm stála. Vždyť s ní vyhrál tři tituly, třikrát triumfoval ve FA Cup, dvakrát v Ligovém poháru. A teď jen vysedává mezi náhradníky.

„Není to pro mě jednoduché, protože chci hrát a cítím se v dobré formě. A myslím, že mohu být mužstvu prospěšný. Ale co nadělám?“ je na Lampardovi patrné, jak je z nezvyklé role frustrovaný.

Proti Manchesteru City ho portugalský mladík Villas Boas poslal na hřiště alespoň na posledních sedmnáct minut místo autora prvního gólu Meirelese. A Lampard přišel a za devět minut gólem z penalty utkání rozhodl.

„Bylo náročné mít proti sobě Harta, který mě má přečteného z tréninků anglické reprezentace,“ připouštěl Lampard, že nebylo snadné vzít na sebe roli penaltového exekutora. Gólmana Citizens ale překonal a své Chelsea výhru 2:1 zajistil. „Potřebovali jsme nutně vyhrát, protože v případě remízy by mezi námi zůstal desetibodový rozdíl. A ten by byl příliš velký.“

Lampard zápas rozhodl, ale vůbec si nemůže být jistý tím, že by si řekl o místo v základní sestavě. „Chápu, je mně třiatřicet, ale chci hrát. A hrát pravidelně a dobře. Být na hřišti a ve fotbale něco znamenat a dokázat,“ rozpovídal se po zápase, který rozhodl.

Jedním dechem však odmítl spekulace, že by z Chelsea odešel, kdyby se snad jeho pozice nezměnila a on dál jenom leštil lavičku náhradníků. „Miluji Blues a zůstanu po celou dobu smlouvy," tvrdil, že ho k přestupu nikdo nezláká a že po osmnáct dalších měsíců na Stamford Bridge zůstane.

Reklama

Související témata: