Hlavní obsah

Hvězda si pustila pusu na špacír. Kdo může za trápení Arsenalu?

Londýn

A je to venku. Německý fotbalista Mesut Özil si pustil pusu na špacír a pojmenoval důvody, proč se Arsenalu nedaří. Tvrdí, že klubo hodně chybí francouzský manažer Arséne Wenger, nepřímo tak zaútočil na současného kouče Mikela Artetu. „Byl to opravdu fantastický manažer. Byl jako náš táta a nejen pro mě," svěřil se dvaatřicetiletý Němec. „Myslím, že mnoha lidem v Arsenalu opravdu chybí."

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City si zajistili hladký postup přes Arsenal

Článek

Právě ve Wengerově éře Němec do klubu v roce 2013| přišel. Kanonýři za něj vysázeli Realu Madrid tehdy rekordních 42,5 milionu liber. A s Özilem přišel i úspěch. Arsenal vyhrál FA Cup a ukončil devět let trvající čekají na některou z trofejí. Pod Wengerem pak vyhrál stejnou soutěž ještě dvakrát, francouzský manažer klubu odešel v roce 2018.

Özil se už dlouho trápí, vypadl ze sestavy, kouč Arteta s ním nepočítá. Nehrál na Ostrovech ani v Evropské lize. Němec je v klubu za vyvrhela. Nic na tom nemění ani to, že Arsenalu chybí ve hře kreativita a fanoušci nespokojeně brblají. Však také Kanonýři zaknihovali nejhorší vstup do sezony od roku 1974, kdy po čtrnácti zápasech byli na patnácté příčce tabulky. A navíc nastřílel jen dvanáct gólů.

Özil také komentoval své štěstí v klubu a dodal: „Je to velmi těžké období pro všechny členy klubu - nejen pro mě. Situace je frustrující pro každého," svěřil se. „Samozřejmě bych si přál, abych právě teď pomohl týmu, ale dokud nedostanu šanci...," pokračoval Němec.

Foto: Sport.cz

Trenér Arséne Wenger učil své svěřence, jak se plete svetr.

Následně dodal, že doufá, že Arsenal opět brzy dosáhne lepších výsledků. „Zůstaňme pozitivní," napsal fanouškům. Jaká bude realita se brzy ukáže.

Reklama

Související témata: