Hlavní obsah

Návrat Henryho do Arsenalu? Wenger o tom přemýšlí

LONDÝN

Angažování francouzského fotbalového útočníka Thierryho Henryho se nabízí jako možné řešení lednové personální nouze v londýnském Arsenalu. Anglický klub se bude v té době muset obejít bez útočníků Gervinha s Šamachem, kteří budou reprezentovat své země na Africkém poháru, a vedení tak hledá náhradu za dva důležité hráče.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Vypomůže Thierry Henry Arsenalu?

Článek

Čtyřiatřicetiletý Henry se s mužstvem už nějakou dobu připravuje na novou sezónu zámořské ligy MLS. A britská média začala spekulovat o možném měsíčním kontraktu.

Angažování nejlepšího střelce v historii Arsenalu již dříve nevyloučil ani trenér Gunners Arséne Wenger, jenž byl vždy velkým obdivovatelem francouzského kanonýra. "Momentálně vám nemohu říct, jestli se pokusíme Henryho získat. V posledních týdnech s námi trénuje a vede si velmi dobře. Určitě by byl přínosem pro naše mužstvo a pomohl by nám vyřešit ztrátu dvou důležitých útočníků," řekl Wenger.

Francouzský lodivod i v minulém ročníku získal na část sezóny německého brankáře Jense Lehmanna, poté co přišel v krátké době o dva gólmany.

Manažer současného Henryho zaměstnavatele New York Red Bulls nicméně opakovaně vzkázal, že o zapůjčení fotbalisty na mistrovské zápasy zatím nepřemýšlí. "Tyhle spekulace se objeví vždycky, když má naše liga přestávku. Thierry trénuje s Arsenalem, aby zůstal v dobré formě," uvedl Erik Soler.

Reklama

Související témata: