Hlavní obsah

Katastrofa! zuří po kolapsu Manchesteru United Ferguson. Odstřelil Rooneyho?

MANCHESTER

Očekávala se kanonáda do sítě posledního celku tabulky na počest sedmdesátých narozenin kouče Alexe Fergusona. Jenže slavný Manchester United v sobotu doma na Old Trafford selhal a s posledním Blackburnem nečekaně prohrál 2:3. „Je to katastrofa,“ zuřil po bodové ztrátě a zkažených narozeninách Ferguson.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Smutný trenér Manchesteru United Alex Ferguson

Článek

United po dvou trefách Yakubua prohrávali už 0:2. Manchester ale vyvinul velký tlak, díky dvěma trefám Dimitara Berbatova vyrovnal a zdálo se že zápas zvrátí ve svůj prospěch. Jenže v poslední desetiminutovce domácím zasadil smrtící ránu Grant Hanley, jenž zpečetil překvapivou výhru hostů.

United tak promarnili šanci dostat se na čelo tabulky Premier League. „Tohle jsem vůbec nečekal. Dostali jsme dva hrozné góly. To se nám prostě nemůže stát,“ cituje Fergusonův hněv britská BBC.

"Všichni mohli hrát lépe"

Na porážce měl svůj podíl i mladý brankář David de Gea, který zaváhal při Hanleyho gólu. „Všichni jsme ale mohli zahrát lépe. Je hodně špatné prohrát takovýmto gólem. Když to bylo 2:2, myslel jsem, že nakonec vyhrajeme. Měli jsme navrch, ale ten třetí gól byl zabijácký,“ smutnil španělský brankář.

Ferguson si po utkání postěžoval na zranění hráčů v obraně, která ho donutila nasazovat hráče na jiné pozice, než na které jsou zvyklí. „Měli jsme problémy se středními obránci. Chyběla nám pak síla Michaela Carricka uprostřed. Nasadil jsem Park Ji-Sunga a Rafaela do středu zálohy, jenže oni nejsou střední záložníci.“

Ještě kritičtější byl k výkonu svého týmu Phil Jones, jenž se posunul do středu obrany ze zálohy. „Jsem zdeptaný. A stalo se to dokonce v den koučových narozenin. Neměli jsme vůbec tempo, byli jsme pomalí a upracovaní. Chyběla nám rychlost. Zranění nám určitě nepomohla, ale to nemůže být žádná omluva. V ničem jsme se nepřiblížili dobrému výkonu,“ povzdechl si Jones po prohře se svým bývalým klubem.

Pykal Rooney za večírek?

United nastoupili v útoku s Berbatovem a Hernándezem. Wayne Rooney nebyl ani mezi náhradníky a nedělní britské deníky spekulují, že anglický reprezentant upadl v nemilost u kouče Fergusona.

Útočník  Wayne Rooney byl podle oficiální verze klubu zraněný.foto: Reuters/Eddie Keogh

Oficiální verze Manchesteru United tvrdí, že Rooney nebyl nominován k zápasu kvůli zranění. Podle listu Daily Mail však Fergusona naštvala Rooneyho pondělní oslava po vítězství 5:0 nad Wiganem, které se měl účastnit kromě Rooneyho manželky také Darron Gibson a Jonny Evans se svými partnerkami, čímž zřejmě porušili klubová pravidla.

Ferguson podle listu nejprve nařídil hříšníkům extra trénink na středu, kdy měli mít volno. V pátek pak Rooneymu měl sdělit, že do sobotního utkání nebude nominován a v sobotu mu místo přípravy na zápas naordinoval speciální trénink.

Tyto zprávy však klub popírá. „Wayne tento týden netrénoval dobře. Zmeškal pár dnů, teď už normálně trénuje a doufáme, že do středy bude v pořádku,“ stojí v prohlášení Manchesteru United.

Reklama

Související témata: