Hlavní obsah

Konečně nula, oddechl si Čech po repríze předloňského finále

LONDÝN

Rádi si odskočili do poháru a alespoň na chvíli zapomněli na prosincovou bídu, kterou zažili v Premier League. Fotbalisté londýnské Chelsea ve 3. kole populárního FA Cupu porazili druholigový Portsmouth 4:0 a jdou dál. Výsledek sice vůbec nenapovídá, že šlo o reprízu pohárového finále z roku 2010, Chelsea se však prosadila až v závěru zápasu.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Každá vychytaná nula je teď pro Petra Čecha dobrá.

Článek

Blues momentálně nejsou v pohodě, a tak je každá výhra dobrá. „Splnili jsme povinnost, ale na druhou stranu, v téhle soutěži není žádný zápas lehký. FA Cup má obrovskou tradici a i celky z nižších soutěží se často dokážou na favorita vytáhnout. Ukázal do třeba v sobotu Swindon proti Wiganu,“ poukázal brankář Petr Čech na svých webových stránkách.

Teprve po přestávce otevřel skóre Juan Mata, až v posledních osmi minutách pak dvakrát skóroval Ramires a jednou Frak Lampard. Gólman české reprezentace si cenil vychytané nuly. „Dost dlouho jsem na ni čekal, takže to samozřejmě potěší. A hlavně mám radost, že jsme skvěle vstoupili do nového roku a vyhráli oba zápasy.“

Minulé pondělí Čech v posledních vteřinách zachraňoval ligovou výhru 2:1 na hřišti Wolverhamptonu. V poháru nemusel trnout až do konce, i když zcela bez problémů zápas pro jasného favorita také nebyl. Za stavu 1:0 měl Portsmouth velkou šanci na vyrovnání.

Juan Mata z Chelsea oslavuje svoji pohárovou trefu s Portsmouthem.foto: Reuters/Stefan Wermuth

„První střelu jsem vyrazil, dorážku pak bravurním zákrokem vykopl z čáry Terry. A následnou střelu Norrise už jsem zase chytil. Byla to obrovská šance,“ líčí Čech. „Portsmouth definitivně zlomil až gól na 2:0, pak už bylo na hřišti jen jedno mužstvo a dokázali jsme ještě dvakrát skórovat,“ oddechl si.

Chelsea chce FA Cup znovu vyhrát

„Vzhledem k tomu, jak dobře bránil, je pro Portsmouth konečný výsledek asi dost krutý. My jsme byli trpěliví a věděli, že je otázkou času, kdy vstřelíme první gól a pak rozhodneme,“ ujišťoval Roberto Di Matteo, italský asistent trenéra Chelsea.

Čech v minulosti nejednou při pohárových zápasech odpočíval. Modří však tentokrát ukázali, jak vážně FA Cup berou. Žádné šetření sil se nekonalo. „Nikdy jsme přece netvrdili, že nebudeme hrát pohár v nejsilnějším složení. Chceme ho vyhrát a teď jsme se o jeden krok posunuli blíže k cíli,“ zdůraznil Di Matteo.

Nejbližší zápas čeká Chelsea tuto sobotu, v Premier League hostí Sunderland. V dalším kole FA Cupu se pak poslední lednový víkend střetne s lepším z duelu mezi Queens Parkem a třetiligovým Milton Keynes Dons, jejichž první zápas skončil 1:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články