Hlavní obsah

FIFA potvrdila trest pro Trippiera za porušení pravidel o sázení

Curych/Praha
Aktualizováno

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) potvrdila disciplinární trest pro obránce Kierana Trippiera za porušení pravidel o sázení. Hráč Atlética Madrid byl před Vánoci potrestán anglickou asociací zákazem startu na deset týdnů a pokutou 70 000 liber (asi dva miliony korun). Španělský klub se okamžitě odvolal k arbitráži CAS.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Anglický reprezentační obránce Kieran Trippier dostal za porušení pravidel o sázení zákaz činnosti na deset týdnů a pokutu ve výši 70 000 liber. tedy dva miliony korun.

Článek

Třicetiletý Trippier byl z porušení regulí obviněn loni v květnu. Podle listu Marca v roce 2019 poskytl informace svým známým, kteří si vsadili na jeho přestup z Tottenhamu do Atlética. Španělský klub se proti trestu odvolal s argumentem, že anglická asociace nemůže potrestat hráče, který nehraje v jejích soutěžích.

FIFA ale dnes trest potvrdila a pokud vedoucí tým španělské ligy neuspěje s odvoláním u CAS, bude mu Trippier chybět do 28. února. Přijde mimo jiné o úvodní osmifinále Ligy mistrů s Chelsea, které je na programu 23. února. V odvetě 17. března už bude moci bývalý hráč Burnley nebo Barnsley nastoupit.

Reklama

Související témata: