Hlavní obsah

Nabitý program Premier League je lepší než hromady řízků nebo smažených kaprů, užívá si Coufal

Posily ze Slavie londýnským Kladivářům svědčí. Fotbalisté West Hamu jsou po 19 kolech Premier League v neúplné tabulce sedmí. Tak vysoko v polovině soutěže nefigurovali dlouhých 35 let! Po Tomáš Součkovi se do sestavy ihned prosadil také Vladimír Coufal. Užívá si nabitého zimního programu, jen jedna věc ho v Anglii trápí. „Jsem trochu zklamaný, že se stále hraje bez diváků,“ říká obránce české reprezentace v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Sport.cz

Tomáš Souček (vlevo) a Vladimír Coufal v barvách West Hamu po vítězství na hřišti Leicesteru.

Článek

Díky fotbalu učí Angličany české zvyky.

„Miluju hrát fotbal o Vánocích. Mezi svátky jsem hrál poprvé, běžně bych měl tři týdny pauzu a v Čechách jedl bramborový salát," popsal se smíchem Tomáš Souček po Novém roce svou dřívější rutinu, nad kterou se fanoušci v Británii baví na sociálních sítích.

Jeho kolega na něj teď navazuje.

„Jak říkal Tomáš, doma jsme byli zvyklí na spoustu bramborového salátu, řízků nebo smažených kaprů, ale tohle je mnohem lepší," culí se Vladimír Coufal.

„Líbí se mi hrát každé tři dny. Pro každého fotbalistu je dobré, když můžeme hrát. Pro všechny je sen být na trávnících Premier League," ujišťuje osmadvacetiletý ostravský odchovanec.

Sebevědomí mužstva roste

V úterý na sebe znovu upozornil, když asistencí přispěl k výhře 2:1 nad West Bromwichem.

„Bez obav, počítám si čtyři asistence, protože si po mém centru dal Tottenham vlastní gól. Oficiálně mám tři nahrávky, ale jsme tým a nejpodstatnější jsou výhry a body," poukazuje Coufal.

Kladiváři v lize neprohráli pětkrát za sebou. Na pohárové příčky ztrácejí jediný bod.

„Vyhráli jsme čtvrté soutěžní utkání za sebou, což je důležité pro naše sebevědomí," libuje si.

Do Londýna zamířil z Edenu na začátku podzimu. Nemůže se dočkat fanoušků. Doufá, že koronavirová doba co nejdříve skončí a bude se hrát před plnými stadiony.

„Divné. Přišel jsem do Anglie a pořád nehraju před fanoušky, je to bláznivé. Jsem z toho stále trochu zklamaný. Užívám si ale každý zápas v Premier League a věřím, že pomůžu týmu. Nikdy nevíte, kdy budete hrát naposledy," uvědomuje si Coufal.

Reklama

Související témata: