Hlavní obsah

Liverpool - Manchester City 1:4Manchester City vyhrál v Liverpoolu, dvakrát se trefil Gündogan

Aktualizováno

Lídr anglické fotbalové ligy Manchester City porazil ve šlágru 23. kola 4:1 mistrovský Liverpool. Dva góly dal německý záložník Ilkay Gündogan a "Citizens" vyhráli na stadionu Anfield po téměř 18 letech. Protože žádný z jejich nejbližších pronásledovatelů včetně hlavního konkurenta Manchesteru United nedokázal o víkendu vyhrát, vedou tabulku před městským rivalem už o pět bodů.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Fotbalista Liverpoolu Mohamed Salah v utkání anglické Premier League proti Manchesteru city.

Článek

Tottenham se po třech porážkách dočkal vítězství 2:0 nad West Bromwichem. Tříbodový zisk zařídili domácím kanonýři Son Hung-min a Harry Kane, který se vrátil do sestavy po zranění. Leicester nevyužil šanci dotáhnout se na druhé místo a pouze remizoval 0:0 na hřišti Wolverhamptonu.

Souboj obhájců titulu s druhým týmem minulé sezony mohl Gündogan gólově otevřít už v závěru první půle, záložník "Citizens" ale z pokutového kopu vůbec netrefil bránu. Napodobil spoluhráče Rijáda Mahrize a Kevina De Bruyneho, kteří v nedávné době naložili s penaltou proti "Reds" stejným způsobem.

Foto: Neil Hall, ČTK/AP

fotbalista Tottenhamu Harry Kane (vlevo) a Romaine Sawyers z West Bromwich Albion v utkání anglické premier League.

Gündogan se ale dočkal v 49. minutě, kdy za bezmocného Alissona dorazil střelecký pokus Phila Fodena. Německý záložník dal poprvé v kariéře deset soutěžních branek v sezoně.

Vyrovnání zařídil v 63. minutě z penatly nejlepší ligový střelec Muhammad Salah, pak se ale znovu prosadil Gündogan. Hrdina zápasu využil velkou Alissonovu chybu v rozehrávce a po Fodenově přihrávce uklidil míč do odkryté branky. Vzápětí přidali další góly Foden a po další Alissonově chybě Raheem Sterling, který se stal po Lionelu Messim (211) a Sergiu Agüerovi (120) třetím hráčem, jenž dal pod vedením kouče Pepa Guardioly přes sto gólů.

"Citizens" prodloužili vítěznou sérii na 14 soutěžních utkání. "Reds" doma prohráli v lize potřetí za sebou poprvé od roku 1963 a na své přemožitele ztrácejí ze čtvrtého místa deset bodů.

Kapitán Tottenhamu Kane vynechal dvě ligová utkání a návrat oslavil dvanáctým gólem v sezoně. V 54. minutě převzal míč za obranou a pohotově ho poslal ke vzdálenější tyči. Dvojnásobný nejlepší kanonýr Premier League dal za "Kohouty" v 317. zápase 208. branku a dotáhl se na druhého nejlepšího střelce klubové historie Bobbyho Smithe.

O čtyři minuty později přidal pojistku jeho parťák z nejproduktivnějšího útočného dua soutěže Son Hung-min, který stál na konci rychlého protiútoku. Také korejský útočník skóroval podvanácté v ročníku. Tottenham doma uspěl po více než měsíci.

Chelsea je pátá

West Bromwich zůstal předposlední. Pod vedením nového trenéra Sama Allardyce inkasovali "Baggies" v prvních deseti zápasech 28 branek, což je vyrovnání negativního rekordu Premier League.

Leicester je společně s Manchestrem United nejúspěšnější tým na hřištích soupeřů a právě "Rudé ďábly" mohl v případě vítězství bodově dohnat. "Liškám" se ale skórovat nepodařilo, přestože se do hry v průběhu utkání dostal po čtyřzápasové absenci i uzdravený kanonýr Jamie Vardy.

Na páté místo o skóre před West Ham se posunula Chelsea, která vyhrála 2:1 na hřišti posledního Sheffieldu. "Blues" po vlastním gólu Antonia Rüdigera poprvé pod vedením kouče Thomase Tuchela inkasovali, branka Masona Mounta a proměněná penalta Jorginha jim ale zajistily třetí výhru v řadě.

Výsledky 23. kola anglické fotbalové ligy
Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Tottenham - West Bromwich 2:0 (54. Kane, 58. Son Hung-min)
Wolverhampton - Leicester 0:0
Liverpool - Manchester City 1:4 (63. Salah z pen. - 49. a 73. Gündogan, 76. Sterling, 83. Foden)
Sheffield United - Chelsea 1:2 (54. vlastní Rüdiger - 43. Mount, 58. Jorginho z pen.)

Reklama

Související témata: