Hlavní obsah

Nejlepší Bale po návratu do Tottenhamu, chválí Mourinho Velšana

Fotbalista Tottenhamu Gareth Bale v nedělním utkání anglické ligy s Burnley pomohl k domácí výhře 4:0 dvěma góly a asistencí a navázal na svá nedávná povedená vystoupení. Podle trenéra londýnského týmu Josého Mourinha je velšský křídelní hráč v nejlepší formě sezony.

Foto: Matthew Childs, ČTK/AP

Gareth Bale (vlevo) pomohl fotbalistům Tottenhamu k vysoké výhře nad Burnley dvěma trefami. Blahopřeje mu spoluhráč Serge Aurier.

Článek

Jednatřicetiletý Bale, který se do Tottenhamu vrátil loni v září na hostování z Realu Madrid, se v posledních čtyřech soutěžních zápasech podepsal pod sedm branek. Čtyři vstřelil a tři připravil spoluhráčům.

"Tohle je nejlepší Bale, kterého jsme během aktuálního ročníku měli - sebevědomější, v lepší kondici a bez zranění. Jsem za Garetha šťastný, protože má Spurs v srdci a znamená pro něj hodně, když může fanouškům dělat radost," citoval Mourinha web BBC Sport.

"Teď je lepší než kdy předtím. Není to pouze o gólech, které dal Burnley, ale především o jeho fyzickém výkonu. Už není na hřišti mdlý," doplnil kouč osmého celku tabulky Premier League.

Ještě nedávno přitom Bale nepatřil do základní sestavy Tottenhamu a média spekulovala o jeho špatném vztahu s Mourinhem. "Někdy si lidé rádi vymýšlejí příběhy, říkají a píšou nepravdivé věci. Ale není jediný trenér na světě, který by nenechal hrát Garetha Balea ve výborné formě," uvedl portugalský kouč.

Spory s Mourinhem nepřímo vyloučil také samotný odchovanec Southamptonu. "Jsem šťastný celou sezonu. V šatně je mi příjemně a dobře se bavím. Myslím, že to ukazuju na hřišti," konstatoval Bale.

Mourinho se současně se snaží možnou euforii nad Baleovými zlepšenými výkony brzdit. "Známe jeho kvality. Nechci říkat, že je stoprocentně zpátky. Nepotřebujeme Garetha Balea z roku 2015 nebo 2016. Ten hráč by nebyl tady, ale v Realu Madrid," upozornil bývalý trenér "Bílého baletu".

Má určité pochybnosti nad tím, jestli rodák z Cardiffu fyzicky zvládne pravidelnou zápasovou zátěž. "Podstatné budou jeho pocity a znalost vlastního těla. Samozřejmě bych hráče, který podá takový výkon, rád postavil ve čtvrtek, v neděli i příští týden proti Dinamu Záhřeb (v osmifinále Evropské ligy). Ale nevím, zda to půjde," konstatoval Mourinho.

Bale se v současnosti cítí výborně. "Chvíli mi trvalo, než jsem zase nabral fyzičku, ale jsem na tom dobře a vrací se mi forma. Je pěkné pomoci týmu," řekl kapitán velšské reprezentace v rozhovoru s televizí Sky Sports.

"Vím, že tady byla kritika. Jsem dost zkušený na to, abych zůstal nohama pevně na zemi, neříkal nic hloupého a dál makal. Věřím, že se od tohoto vítězství budeme moci odrazit," přidal Bale, jenž v aktuální sezoně celkem zaznamenal osm soutěžních gólů a tři asistence.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články