Hlavní obsah

Fotbalisté Swansea se kvůli rasismu stáhnou dočasně ze sociálních sítí

Druholigový fotbalový klub Swansea City se rozhodl na týden pozastavit veškeré aktivity na sociálních sítích v reakci na množící se rasistické a jiné urážlivé příspěvky. Představitelé velšského celku oznámili, že vedle hráčů prvního mužstva se do 15. dubna stáhnou z internetu členové realizačního týmu, mládežnických výběrů i ženského družstva, stejně tak nebude na svůj oficiální kanál přispívat ani samotný klub.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Swansea se kvůli rasismu stáhnou dočasně ze sociáních sítí (ilustrační foto)

Článek

Bojkot sociálních médií klub vyhlásil poté, co se v nich v poslední době stali terčem rasistických útoků hráči hlavního týmu Yan Dhanda, Ben Cabango či Jamal Lowe. "Je na čase vyslat signál proti takovému chování, které ničí náš sport a společnost," uvedl v prohlášení bývalý prvoligový klub.

Reakce fotbalistů Swansea přišla zhruba týden poté, co odchod ze sociálních sítí oznámila bývalá hvězda Arsenalu Thierry Henry. Někdejšímu francouzskému útočníkovi se nelíbilo, že jejich provozovatelé nezasahují proti uživatelům, kteří se vyjadřují rasisticky nebo někoho šikanují.

Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate poté doporučil stejný krok i současným hráčům, aby se vyhnuli tomu, že je negativní komentáře budou ovlivňovat.

V nedávné minulosti diskriminačním projevům na internetu čelili mimo jiné Marcus Rashford a Anthony Martial z Manchesteru United či Willian a Eddie Nketiah z Arsenalu. Nejnověji si postěžovali představitelé Liverpoolu po porážce 1:3 do Realu Madrid v Lize mistrů na rasistické urážky na adresu svých hráčů Trenta Alexandera-Arnolda, Nabyho Keity a Sadia Maného.

Reklama

Související témata: