Hlavní obsah

Trenér Mourinho v Tottenhamu skončil

Londýn/Praha

Trenér José Mourinho na lavičce fotbalistů Tottenhamu po sedmnácti měsících skončil. Informuje o tom list The Telegraph. Slavný portugalský kouč doplatil na špatné výsledky týmu a podle zdrojů deníku The Economist i na hádku ohledně účasti londýnského klubu v nové Super lize. To však ostatní média popřela.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Legendární trenér José Mourinho na lavičce Tottenhamu skončil

Článek
Fotogalerie

Portugalský kouč převzal tým v listopadu 2019 po odvolání Argentince Mauricia Pochettina a v první sezoně s ním skončil v lize šestý. Aktuálně se však Kohoutům nedaří. Tottenham vypadl v osmifinále Evropské ligy s Dinamem Záhřeb a v Premier League figuruje na sedmé příčce tabulky, s pětibodovou ztrátou na čtvrté místo zajišťující účast v prestižní Lize mistrů.

Podle novináře Trevora Azula z The Economist však vyhazovu 58letého kouče předcházel "výbušný" střet mezi vedením a Mourinhem, jenž dnes odmítl převzít tým k tréninku na znamení nesouhlasu s chystanou účastí Kohoutů v nově vzniklé Super lize. Klub však tyto spekulace nepotvrdil, stejně jako další britská média. "Rozhodnutí v případě Mourinha nastalo na základě výsledků. Jakékoliv spekulace, že měl odmítnout trénovat hráče na protest proti účasti v superlize, nejsou pravdivé," napsal komentátor BBC Ian Dennis.

Na Ostrovech se o možném odvolání někdejšího vítěze Ligy mistrů s Portem a Interem Milán spekulovalo již delší dobu, ani fanoušci Tottenhamu už za charizmatickým trenérem nestáli v jednotném šiku. Mourinho už v sezoně nastřádal 10 porážek, což se mu nikdy v jiném předchozím klubu nestalo. Tottenham navíc přišel během tohoto ročníku dvacetkrát v zápase o vedení, což je nejvíc ze všech týmů v anglické lize.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Podle webu Sportsmail měl Portugalec na krku ultimátum v podobě výhry ve finále anglického Ligového poháru (Carabao Cupu), v němž se londýnský celek utká nadcházející neděli s Manchesterem City.

Mourinho, který v minulosti vedl i Chelsea, Real Madrid nebo Manchester United, se však už ve finále prestižní pohárové soutěže na lavičku Spurs neposadí....

"José a jeho trenérský štáb s námi byli během jednoho z nejnáročnějších období v historii klubu. Je to však pravý profesionál a během pandemie ukázal obrovskou odolnost. V osobní rovině jsem si s ním práci užíval, ale lituji, že věci nefungovaly, jak měly. Každopádně tu bude vždy vítán a chtěl bych mu tímto i jeho spolupracovníkům poděkovat za práci," řekl v prohlášení předseda klubu Daniel Levy.

Tým mají podle prvních zpráv provizorně převzít Ryan Mason a Chris Powell. Již dříve se jako o možném Mourinhově nástupci v roli trenéra Tottenhamu hovořilo o Julianu Nagelsmannovi, 33letém německém kouči Lipska.

Reklama

Související témata: