Hlavní obsah

Americký majitel Arsenalu Kroenke po superligové aféře klub prodat nehodlá

Londýn

Majitel fotbalového Arsenalu Stan Kroenke uvedl, že je londýnskému klubu "stoprocentně oddaný" a nehodlá ho prodat. Fanoušci "Kanonýrů" Američana vyzývali k odchodu z Arsenalu kvůli tomu, že se zapojil do kontroverzního projektu superligy, jenž minulý týden po dvou dnech i kvůli protestům fanoušků zkrachoval.

Foto: Michael Regan, ČTK/AP

Prodej se nekoná. Fotbalový Arsenal vlastníka měnit zatím nebude.

Článek

Zájem o koupi Arsenalu na sociálních sítích naznačil švédský obchodník Daniel Ek. Fanoušek týmu a zakladatel streamovací hudební služby Spotify získal údajně i podporu klubových legend Thierryho Henryho, Dennise Bergkampa a Patricka Vieiry.

"V minulých dnech jsme zaznamenali spekulace médií o potenciální snaze převzít Arsenal. Zůstáváme stoprocentně oddáni klubu a neprodáváme v klubu žádný podíl. Nedostali jsme žádnou nabídku a ani se žádnou nabídkou zabývat nebudeme," uvedl Stan Kroenke ve společném prohlášení se synem Joshem.

Arsenal byl jedním ze šesti anglických a celkově 12 klubů, které na začátku minulého týdne ohlásily projekt nezávislé superligy. Oznámení o prakticky uzavřené soutěži vyvolalo masivní odpor v téměř celé fotbalové komunitě a po dvou dnech byly plány na její založení odloženy.

V pátek protestovala více než tisícovka fanoušků Arsenalu u Emirates Stadium před zápasem proti Evertonu a vyzývala Kroenkeho k odchodu. Nespokojenost se svými americkými majiteli ventilovali v této souvislosti také příznivci Liverpoolu a Manchesteru United.

Reklama

Související témata: