Hlavní obsah

Trenér Walesu Giggs u soudu popřel obvinění z napadení dvou žen

Manchester/Praha

Trenér velšské fotbalové reprezentace Ryan Giggs dnes u soudu v Manchesteru popřel obvinění z napadení dvou žen. Po listopadovém zatčení je vyšetřován také kvůli podezření z vyhrožování a nátlaku. Soud po jeho slyšení byl odročen na 26. května.

Foto: Lorraine O'sullivan, Reuters

Trenér Walesu Ryan Giggs se dostal do velkých problémů.

Článek

Policie zadržela bývalého záložníka Manchesteru United 1. listopadu v jeho domě ve Worsley. Obviněn byl z fyzického násilí, při němž jedna z žen údajně utrpěla lehká zranění. Poté byl Giggs propuštěn na kauci. Tým Walesu po jeho suspendaci převzal asistent Robert Page a dosud ho vedl v šesti zápasech včetně březnové výhry 1:0 nad českou reprezentací v kvalifikaci o postup na mistrovství světa.

Giggs obvinění od začátku odmítá. "Chtěl bych Robertu Pageovi, trenérskému týmu, hráčům a fanouškům popřát, aby v létě uspěli na Euru. Respektuji zákonné postupy a chápu, že jde o velmi závažná obvinění. Vinu však odmítnu i před soudem a těším se, až očistím své jméno," uvedl v prohlášení.

Sedmačtyřicetiletý Giggs hrál 23 let za United, s nimiž se stal třináctkrát anglickým šampionem a dvakrát triumfoval v Lize mistrů. Reprezentoval v 64 zápasech a následně se ho jako trenér ujal v roce 2018.

Reklama

Související témata: