Hlavní obsah

Crystal Palace - Manchester City 0:2Manchester City vyhrál a v neděli může oslavit titul

Aktualizováno

Trenér City Pep Guardiola před úterní semifinálovou odvetou Ligy mistrů s Paris Saint-Germain nechal celý zápas na lavičce odpočívat řadu opor včetně De Bruyneho nebo Mahrize, kteří se gólově podíleli na středečním vítězství 2:1 ve francouzské metropoli. "Po Lize mistrů je to pokaždé náročné, ale hráči, kteří v Paříži nehráli, dostali dnes šanci a chopili se toho dokonale," řekl Guardiola pro BT Sport. Chelsea vyhrála doma nad Fulhamem 2:0 a dotáhla se na dva body na třetí Leicester.

Foto: Catherine Ivill, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City během utkání Premier League.

Článek

Chelsea si v londýnském derby poradila s Fulhamem 2:0 a upevnila si čtvrtou příčku znamenající účast v Lize mistrů. Obě branky vstřelil Kai Havertz. "Blues" ve středu čeká na Stamford Bridge semifinálová odveta Ligy mistrů s Realem Madrid, na jehož hřišti skončil úvodní zápas 1:1. Fulham nevyhrál šesté kolo po sobě a po jediné sezoně mezi elitou je blízko návratu do druhé ligy. Na první nesestupovou pozici ztrácí devět bodů, Newcastle i Burnley ale mají zápas k dobru.

Trenér City Pep Guardiola před úterní semifinálovou odvetou Ligy mistrů s Paris Saint-Germain nechal celý zápas na lavičce odpočívat řadu opor včetně De Bruyneho nebo Mahrize, kteří se gólově podíleli na středečním vítězství 2:1 ve francouzské metropoli. "Po Lize mistrů je to pokaždé náročné, ale hráči, kteří v Paříži nehráli, dostali dnes šanci a chopili se toho dokonale," řekl Guardiola pro BT Sport.

Manchester rozhodl o triumfu nad londýnským celkem v rozmezí 57. až 59. minuty, kdy se trefili Agüero a Torres. City vyhráli od prosince 19. soutěžní venkovní zápas, čímž vylepšili anglický rekord. Crystal Palace nezvítězil ve čtvrtém kole po sobě a zůstal třináctý.

"Podívám se (na utkání United - Liverpool), ale jsem zaneprázdněný. Co se stane, stane se. Nejdůležitější je, že nepotřebujeme (prohru United), abychom se stali mistry. Máme to ve vlastních rukách. K titulu nám ve zbylých čtyřech utkáních stačí dva body," uvedl na tiskové konferenci Guardiola, jehož svěřenci v 288 soutěžních duelech pod jeho vedením vstřelili 700 branek.

Everton doma podlehl Aston Ville. Hosté vedli od 13. minuty díky Watkinsovi, o chvíli později vyrovnal Calvert-Lewin. Plný bodový zisk vystřelil birminghamskému mužstvu v 80. minutě El Ghazi.

Brighton porazil Leeds 2:0 a naplno bodoval po čtyřech kolech. V prvním poločase se z penalty prosadil Gross, po změně stran přidal pojistku Welbeck.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Crystal Palace - Manchester City 0:2 (57. Agüero, 59. Torres),
Brighton - Leeds 2:0 (14. Gross z pen., 79. Welbeck)
Chelsea - Fulham 2:0 (10. a 49. Havertz)
Everton - Aston Villa 1:2 (19. Calvert-Lewin - 13. Watkins, 80. El Ghazi).

Reklama

Související témata: