Hlavní obsah

Fanoušci United protestovali proti majiteli, zápas s Liverpoolem byl odložen, Arsenal vyhrál

Manchester

Zápas Manchesteru United s Liverpoolem byl v anglické fotbalové lize kvůli diváckým nepokojům odložen. Nový termín bude určen později. Fanoušci United před utkáním, které mohlo v případě výhry hostů vynést titul Manchesteru City, znovu protestovali kvůli nedávnému projektu superligy proti svým americkým majitelům rodině Glazerových. Několik hodin před výkopem příznivci "Rudých ďáblů" dokonce pronikli na trávník stadionu Old Trafford. V neděli pak v Premier League Arsenal vyhrál na půdě Newcastlu 2:0 a Tottenham si poradil s posledním Sheffieldem United 4:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Manchesteru United protestují proti majitelům klubu.Video: sntv

 
Článek

Odpor k rodině Glazerových rozdmýchalo minulý týden zapojení klubu do kontroverzní superligy. Majitel United Joel Glazer byl považován za jednoho z iniciátorů soutěže a měl se stát jejím viceprezidentem. Vyhlášení odtržené a prakticky uzavřené ligy vzbudilo ve velké části fotbalové veřejnosti včetně fanoušků odpor a projekt po zhruba 48 hodinách zkrachoval.

Glazer se poté fanouškům za zapojení do superligy omluvil, ale neupokojil je tím. "Vypadněte z klubu. Chceme, aby Glazerovi šli pryč," skandovali fanoušci před stadionem a zapalovali světlice. Ti, kteří pronikli až na trávník, zase šplhali na brankové konstrukce.

Protestů před stadionem se účastnilo až deset tisíc příznivců "Rudých ďáblů", na hrací plochu jich vniklo přes 200. Skupinky fanoušků se dostaly do potyček s policií, která přijela vyhrocenou situaci řešit. Hráči se kvůli nepokojům vůbec nedostali na stadion.

"Dnešní zápas proti Liverpoolu byl z bezpečnostních důvodů odložen. Diskutovat s vedením Premier League o náhradním termínu utkání budeme v nejbližší době," uvedl klub v prohlášení na svých internetových stránkách.

"Chápeme, že naši fanoušci žijí klubem, a respektujeme jejich právo na pokojný protest proti klubovému směřování. Litujeme však vyostřené situace, která ovlivnila tým a dostala fanoušky, personál klubu a policii do nebezpečí," stojí dále v prohlášení.

Rodina Glazerových, která vlastní také tým NFL Tampa Bay Bucanners, koupila Manchester United v roce 2005.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Newcastle - Arsenal 0:2 (6. Alnaní, 66. Aubameyang)
Tottenham - Sheffield United 4:0 (36., 61 a 69. Bale, 77. Son Hung-min)
Zápas Manchester United - Liverpool byl odložen.

Reklama

Související témata: