Hlavní obsah

Manchester City má rekord a našel střelce

Londýn

Fotbalisté Manchesteru City ozdobili svou mistrovskou sezonu v anglické lize rekordem. Díky vítězství 4:3 v Newcastlu si připsali dvanáctou venkovní výhru za sebou, což se dosud nepovedlo žádnému týmu nejen v Premier League, ale v žádné ze čtyř nejvyšších soutěží v Anglii.

Foto: Stu Forster, ČTK/AP

Ferran Torres se proti Newcastlu blýskl hattrickem

Článek

Navíc možná našli nástupce kanonýra Sergia Agüera, který v létě po deseti letech klub opustí. Páteční výhru zařídil hattrickem jednadvacetiletý španělský útočník Ferran Torres, který do City přišel loni v srpnu z Valencie za 23 milionů eur (600 milionů korun). Ve své první sezoně v anglickém týmu dal zatím 13 soutěžních gólů.

"Celou sezonu hraje fantasticky, je to pro nás neskutečná posila. Je mladý a může nastupovat vepředu na třech postech," chválil svého krajana trenér Pep Guardiola. "Má neuvěřitelné náběhy, ale možná bychom měli uvažovat o tom, že by hrál útočníka, protože kdykoli na téhle pozici nastoupí, má skutečně čich na góly," řekl španělský kouč.

Torres uvedl, že se v první sezoně na ostrovech hlavně učil. "Premier League se hodně liší od toho, na co jsem byl zvyklý, je to hodně fyzická soutěž. Ale myslím, že jsem se adaptoval dobře a každý den se zlepšuji," prohlásil fotbalista, který má na kontě deset reprezentačních startů a šest branek.

Reklama

Související témata: