Hlavní obsah

United na lovu! Dortmund potvrdil odchod hvězdy

Dortmund/Praha

O tomhle obchodu se spekulovalo už delší dobu. A zástupci Borussie Dortmund ve čtvrtek vše potvrdili včetně přestupové částky. Anglický fotbalový reprezentant Jadon Sancho odchází z bundesligy a míří domů na Ostrovy, konkrétně do Manchesteru United. Rudí ďáblové za jednadvacetiletého záložníka zaplatí přes dvě miliardy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dortmundu oslavují gól na hřišti Slavie. Archivní foto

Článek

Jednání mezi oběma kluby podle britských médií trvala téměř celý minulý ročník. United technicky výborně vybavené anglické křídlo nakonec získali za 73 milionů liber (přes 2 miliardy korun). Sancho měl v Německu smlouvu do roku 2022.

„Chtěli jsme ho udržet, ale Jadon si přál odejít," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci boss Dortmundu Hans-Joachim Watzke. „Nemáme radost z peněz, jsme smutní, že odchází," dodal německý funkcionář.

K oficiálnímu oznámení ze strany United by mělo dojít po skončení evropského fotbalového šampionátu. Sancho je ve výběru Garetha Southgatea, v dosavadních čtyřech zápasech Albionu ale odehrál pouhých 6 minut.

Zázračný mladík z Londýna má za sebou ale čtyři vynikající sezony v bundesligovém celku. V německé lize debutoval v ročníku 17/18 teprve ve svých 17 letech. A hned v první sezoně mezi dospělými o sobě dával na hřišti hodně vědět.

V nadcházejících třech sezonách se vypracoval ve stabilní oporu Borussie. Za BVB odehrál napříč soutěžemi 137 utkání, v nichž vsítil 50 branek a na 64 přihrál.

Odchovanec Watfordu prošel akademií Manchesteru City. Jednadvacetiletý fotbalista byl od příchodu do Dortmundu vytrvale pod drobnohledem evropských gigantů. Spekulovala se o zájmu Realu Madrid, Barcelony i dalších.

Reklama