Hlavní obsah

Záložník Souček byl ve West Hamu vyhlášen Hráčem sezony

Londýn/Praha
Aktualizováno

Záložník Tomáš Souček byl ve West Hamu vyhlášen Hráčem sezony. Napodobil brankáře Luďka Mikloška, který toto ocenění v klubu získal před 30 lety. "Je to jedno z nejcennějších ocenění, velmi si ho vážím, protože v Premier League nastupuji proti nejlepším světovým hráčům," okomentoval na svém instagramovém profilu Souček fakt, že je nejlepším Kladivářem uplynulé sezony.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Další ocenění pro Tomáše Součka. Tentokrát bodoval v Premier League, byl Hráčem sezony ve West Hamu.

Článek

Na českého reprezentanta pršela chvála od chvíle, kdy do West Hamu přestoupil ze Slavie. Bojoval na hřišti, nevynechal jediný souboj, střílel důležité góly, rval se o každý míč. Nebylo divu, že si brzy získal srdce fanoušků.

West Ham se Součkem v sestavě vystoupal v tabulce z míst, kde se bojuje o udržení Premier League a hrál o účast v Lize mistrů. Kladiváři byli v sedmém nebi a český reprezentant byl pro fanoušky jedním ze strůjců kolosálního úspěchu. I když do milionářské soutěže Hammers nakonec nepostoupili, když skončili šestí, byla z toho ve West Hamu velká sláva. West Ham navíc stanovil klubový rekord v počtu získaných bodů a vítězství. Souček odehrál všech 38 ligových zápasů a s deseti brankami byl nejlepším střelcem týmu spolu s Michailem Antoniem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomáš Souček (@tomassoucek28)

Souček střílel důležité góly, trhal české rekordy v nejvyšší anglické soutěži, v tréninku si ale pořád přidával a to dokážou na Ostrovech ocenit. Třeba i tímto vítězství v anketě o Hráče sezony. "Podpora fanoušků mi dodává sílu do dalších bojů! Ocenění si velmi vážím a je to jedno z nejcennějších, jaké jsem kdy dostal, protože v Premier League soutěžím s nejlepšími hráči světa," napsal bývalý slávista na Instagramu.

"Jsem rád, že jsem mohl West Hamu pomoci jak individuálně, tak i jako týmový hráč v minulé velmi úspěšné sezoně," doplnil.

Vydařená sezona Součkovi vynesla také prvenství v českých anketách Zlatý míč a Fotbalista roku. Byl rovněž v nominaci na nejlepšího fotbalistu anglické ligy.

Reklama

Související témata: