Hlavní obsah

Šokující porážka Arsenalu rozzuřila prezidenta Rwandy. Co má v plánu?

Výkon fotbalistů Arsenalu v prvním kole anglické ligy, ve kterém londýnský celek nečekaně prohrál 0:2 s nováčkem z Brentfordu, zkritizoval i prezident Rwandy. Africká země je jedním ze sponzorů klubu. "Tohle si fanoušci Arsenalu nezaslouží a nechtějí si na to zvykat. NE!!!" napsal na twitteru Paul Kagame, který Rwandu vede od roku 2000. "Nemůžeme omlouvat nebo přijmout průměrnost. Tým musí být připravený tak, aby vyhrával. Říkám to jako velký fanoušek Arsenalu," dodal politik.

Foto: David Klein, Reuters

Manažer Arsenalu Mikel Arteta po porážce v prvním kole Premier League. Vinu za neúspěch mu dává rwandský prezident.

Článek
Fotogalerie

"Všichni víme, kdo nese největší zodpovědnost. Doufám, že to ví i oni a vyvodí z toho důsledky," přidal Kagame, který je dlouholetým fanouškem Arsenalu a už v roce 2012 kvůli špatným výsledkům vyzval k odstoupení tehdejšího trenéra klubu Arséna Wengera.

"Už to trvá snad deset let, kdy se pořád čeká na nějaký vzestup a přicházejí další pády. Pořád jsou tu nové plány, ale výsledek nepřichází. Je třeba se podívat, jaké klub nakupuje hráče. Je třeba udělat tomu všemu konec," burcoval na sociálních sítích politik.

Arsenal v poslední době neprožívá příliš úspěšné období. V minulém ročníku anglické ligy obsadil až osmé místo a poprvé od sezony 1995/96 se nekvalifikoval do evropských pohárů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený President Paul Kagame (@paulkagame)

Reklama

Související témata: