Hlavní obsah

Český fotbalista v Top 10 celé Evropy! Britové ho zařadili vedle Messiho a Benzemy

Londýn/Praha

Kdo je momentálně nejlepším fotbalistou Evropy? Ledacos o tom napoví páteční nominace na prestižní ocenění Zlatý míč. V reprezentační přestávce si ale britská stanice Sky Sports sestavila vlastní žebříčky na základě sesbíraných dat a pro české fanoušky je možná příjemným překvapením, že mezi hvězdy kalibru Lionela Messiho či Roberta Lewandowského britská stanice zařadila do elitní desítky i českého reprezentanta Tomáše Součka.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Lionel Meesi aktuálně nejlepším fotbalistou v Evropě?

Článek

Když v nedělním duelu gigantů v Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City (2:2) zářil Egypťan Mohamed Salah, liverpoolská legenda Jamie Carragher v roli experta ho označila za aktuálně nejlepšího hráče na kontinentu.

„Nemyslím si, že momentálně hraje v Evropě někdo lépe (než Salah). Jeho statistiky na začátku sezony jsou naprosto mimořádné," uvedl. Jak obstojí jeho tvrzení v porovnání s žebříčkem Sky Sports, který má být založen výhradně na datech a zbaven jakékoliv subjektivní optiky?

Pro českého fanouška je zajímavější ranking srovnávající nejlepší hráče působící v Evropě za uplynulý rok. Přestože kouč West Hamu David Moyes připustil, že Tomáš Souček nemá momentálně nejlepší formu, dlouhodobý žebříček ale mluví jinak.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený Sky Sports (@skysports)

Kapitán české reprezentace v něm figuruje na sedmé příčce za Lionelem Messim, Robertem Lewandowským, Karimem Benzemou, Kylianem Mbappém, Brunem Fernandesem a Erlingem Haalandem. Za Součkem pak jsou třeba Memphis Depay, Romelu Lukaku a Harry Kane.

Nicméně do rankingu hodnotícího stávající sezonu 2021/22 se Souček do Top 10 nevešel.

Patří podle vás Tomáš Souček aktuálně mezi deset nejlepších fotbalistů Evropy?
ano
27 %
ne
73 %
Celkem hlasovalo 18879 čtenářů.

Reklama

Související témata: