Hlavní obsah

Miliardový hon na elitního kanonýra má dalšího favorita. Hamižný agent bude jednat

Londýn/Praha

Sází jeden gól za druhým a je asi jen otázkou času, kdy změní dres a zamíří do některého z nejbohatších klubů Evropy, které se o jeho služby ucházejí. Kanonýr Dortmundu Erling Haaland má podle informací z britských médií mít momentálně nejblíž k odchodu do Manchesteru City.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Kam zamíří kanonýr Erling Haaland?

Článek

Podle britského listu The Times je Haaland nyní pro City absolutní prioritou, co se posil týče. Klub má už údajně domluvené schůzky s hráčovým agentem Minem Raiolou na leden příštího roku, kdy by měl s klubem jednat o možném letním přestupu.

Nutno připomenout, že právě osoba agenta Raioly, má velmi zásadní vliv na úspěch podobné transakce, protože naposledy údajně ztroskotal Haalandův přestup do Chelsea právě na absurdně vysoké provizi protřelého fotbalového byznysmena. Z celého obchodu měl Raiola chtít do své kapsy v přepočtu miliardu korun. Blues dali raději přednost Romelu Lukakuovi.

Citizens toužili získat do pozice typického hroťáka anglického reprezentanta Harryho Kanea. Kapitán Albionu sice zájem měl, ale v Tottenhamu o něčem takovém nechtěli ani slyšet.

To norský kanonýr má ve smlouvě s Dortmundem, v jehož dresu nastřílel 68 gólů v 67 zápasech, výstupní klauzuli ve výši zhruba dvou miliard korun. A to je pro hrstku elitních evropských klubů za takového šutéra jistě přijatelná cena.

Zájem o jeho angažmá má třeba městský konkurent City Manchester United či Liverpool. V úvahu připadá i PSG, obzvlášť pokud Kylian Mbappé nepodepíše nový kontrakt.

Do hry o získání norského kanonýra se dříve hlásily i Real Madrid a Barcelona, jenže finančními problémy trápené španělské kluby si musí nejspíš nechat zajít chuť.

Reklama

Související témata: