Hlavní obsah

Hotovo! Nenáviděný kouč má padáka. Rodící se fotbalový gigant teď láká velká jména

New York/Praha

Očekávané se stalo realitou. Krátce po vstupu super bohatého saúdskoarabského konsorcia do fotbalového Newcastlu United nové klubové vedení vyhodilo neoblíbeného kouče Steva Bruce. Jeho dočasným nástupcem byl jmenován dosavadní asistent Graeme Jones a na pozici se shání některé ze slavných jmen.

Foto: Lee Smith, Reuters

Zoufalý kouč Newcastlu Steve Bruce během zápasu s Tottenhamem.

Článek

Bruce, jenž působil v Newcastlu od roku 2019, naposledy vedl United při nedělní ligové porážce na St. James Parku od Tottenhamu (2:3), kde mu fanoušci opět dávali jasně najevo své antipatie.

Po zápase se navíc podle britských médií do sebe pustili kapitán týmu Jamaal Lascelles a jeho spoluhráč Isaac Hayden, které museli od sebe odtrhávat členové realizačního týmu. I to se interpretovalo jako vzniklá anarchie v důsledku nejasné a neudržitelné pozice Bruce v roli hlavního kouče.

Vedení severoanglického klubu ho nechalo odkoučovat 1000. zápas v kariéře, ale nyní jeho martyrium na lavičce ukončilo. Oficiálně „po vzájemné dohodě". Podle smlouvy by mu  měl klub vyplatit odstupné 8 milionů liber (asi 242 milinů korun).

Newcastle se krčí se třemi body na předposlední příčce tabulky, ale po příchodu nového majitele, jehož jmění se uvádí v přepočtu až na 10 bilionů korun, se počítá v dlouhodobějším horizontu s těmi nejvyššími ambicemi.

Těm by mělo odpovídat i jméno trenéra. Na seznamu adeptů pro tuto pozici se podle britských médií pohybují jména jako Lucien Favre, Steven Gerrard, Brendan Rodgers, Paulo Fonseca, Unai Emery, Frank Lampard či Roberto Martínez.

Reklama

Související témata: