Hlavní obsah

Žádná Chelsea. Guardiola údajně zamíří na lavičku United

New York/Praha

Když vedení Chelsea odvolalo zkraje týdne trenéra Roberta Di Mattea, mluvilo se o tom, že londýnský klub má zájem o bývalého kouče Barcelony Josepa Guardiolu. Trenérský post v týmu brankáře Petra Čecha nakonec obsadil Rafael Benítez, ale jeho roční smlouva nasvědčuje tomu, že vedení drží místo Guardiolovi, který na příští sezónu plánuje návrat k trénování. Objevily se však zprávy, že kouč, který s Barcelonou dvakrát vyhrál Ligu mistrů, zamíří spíš do Manchesteru United.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pep Guardiola ještě v době, kdy trénoval Barcelonu.

Článek

Není tajemstvím, že majitel Chelsea Roman Abramovič věří, že Josep (Pep) Guardiola v létě jeho klub převezme. Ostatně o něj ruský magnát stál už po odchodu Di Mattea, ale Guardiola odmítl s tím, že chce mít od fotbalu jeden rok klid.

Podle informací webu thesun.co.uk si však dřívější barcelonský kouč přeje koučovat na manchesterském stadiónu Old Trafford. Není totiž jisté, jak dlouho bude sedmdesátiletý Alex Ferguson stát na lavičce Rudých ďáblů.

„Bohatá historie United, vztah se sirem Alexem Fergusonem a způsob, jakým klub funguje, to vše Pepa žene k angažmá v Manchesteru." sdělil pro thesun.co.uk neznámý zdroj blízký Guardiolovi.

Guardiola prý nechce pracovat pod Abramovičem

Ferguson už v minulosti vyjádřil, že vedle Josého Mourinha považuje Guardiolu za svého jediného možného nástupce.

„Byl bych hodně překvapený, kdyby nakonec šel do Chelsea. Opravdu by chtěl pracovat pro United, a to i za předpokladu, že by musel čekat, až skončí Ferguson." dodal zdroj anglického webu.

Guardiolu od práce v Chelsea údajně zrazuje, jak se Abramovič chová ke trenérům. Od roku 2003, kdy podnikatel londýnský tým koupil, se jich na lavičce klubu vystřídalo devět.

Reklama

Související témata: