Hlavní obsah

Čech v Anglii konečně sehnal kapra. Porci vánočních příprav ale za něj zvládla manželka

Londýn

Česká fotbalová jednička Petr Čech se chystá na další Vánoce na britských ostrovech. Ještě na Štědrý den dopoledne vyrazil na trénink Chelsea, pak už se bude těšit na tradičního kapra s bramborovým salátem. Letos budou Čech s manželkou Martinou i dětmi Adélkou a Damiánem na Štědrý den poprvé sami.

Foto: Kim Kyung-hoon, Reuters

Petr Čech má i o Vánocích klubové povinnosti.

Článek

Čech, který působí v Chelsea už od roku 2004, si za ta léta zvykl, že fotbal k Vánocům v Anglii neodmyslitelně patří. V neděli se radoval z osmigólové výhry nad Aston Villou a další porce zápasů ho čeká už v příštích dnech.

"Za dobu, co jsem v Chelsea, jsem si na to zvykl. Většinou hrajeme těsně před Štědrým dnem i po něm. Letos nás ještě čeká 26.  prosince zápas v Norwichi, takže tam budeme cestovat už v úterý. A pak hrajeme 30. prosince na Evertonu a 2. ledna doma s QPR," přiblížil Čech na svých webových stránkách.

Vzhledem ke klubovým povinnostem se nestihl příliš angažovat v předvánočních přípravách. "Kvůli startu na mistrovství světa klubů v Japonsku jsem moc času neměl. Osmdesát procent věcí kolem Vánoc musela zvládnout manželka. Já pomáhám se vším možným, když můžu. Letos jsem zvládl zdobit cukroví a dělali jsme perníčky, s dětmi budu strojit stromek," uvedla česká reprezentační jednička.

Letos bude poprvé s dětmi a manželkou na Vánoce sám. "Naši budou tentokrát na Štědrý den doma se sestrami, 26. prosince k nám přijedou rodiče od Martiny. Já půjdu 24. ráno na trénink a doma si dáme pozdější oběd. Bude čočka, to už je tradice. Večer bude pravý český smažený kapr a bramborový salát. Konečně jsme ho v Anglii sehnali!" říká s velkým nadšením a dodává: "Martina objevila člověka, který tady nově otevřel český obchod. Mají tu úplně všechno, co se nikdy sehnat nedalo. Včetně kapra na Vánoce."

Reklama