Hlavní obsah

S Torresem a Matou Mourinho zatím nepočítá, zato Kalasovi nabídl šanci

Jakarta/Praha

Španělské trio ve službách Chelsea se v úvodním duelu nového ročníku Premier League na hřišti zřejmě neobjeví. Staronový kouč José Mourinho to alespoň naznačil během asijského turné Blues. Důvod je prostý - Fernando Torres, Cesar Azpilicueta a Juan Mata odletí těsně před startem ligy se španělskou reprezentací k přátelskému zápasu do Ekvádoru a Mourinho nepředpokládá, že by byli na úvodní duel proti nováčkovi Hull City patřičně nachystáni.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas (uprostřed) během tréninku Chelsea v thajském Bangkoku.

Článek

Díky televiznímu přenosu sice vstoupí Chelsea do nového ročníku Premier League až v neděli 18. srpna, ale ani to nic nemění na přesvědčení trenéra Mourinha, že španělské trio není schopno k premiéře nastoupit.

„Pokud hrají v Ekvádoru a vrátí se do Londýna až v sobotu, těžko mohou být na ligový zápas patřičně připraveni. Po patnáctihodinovém letu a nevyspalí sice absolvují s mužstvem sobotní trénink, ale jen těžko mohou už v neděli hrát," medituje už během asijského turné kouč Chelsea José Mourinho nad základní sestavou svého týmu pro úvodní zápas nového ročníku.

„Bude se hodně odvíjet od toho, kteří hráči odletí za národními týmy svých zemí a kdy se vrátí. Pokud to bude dva dny před startem Premier League, budu o jejich nasazení hodně přemýšlet," nechal se slyšet portugalský kouč v Jakartě, kde jeho Chelsea sehraje přípravu s jedenáctkou All Stars Indonésie.

Mourinho chce, aby se Kalas popral o kádr A týmu

Po krátké zastávce v Londýně pak její turné pokračuje cestou do Ameriky. I tam se s mužstvem vydá mladý český obránce Tomáš Kalas, kterého si londýnský klub stáhl z hostování v nizozemském Arnhemu. Kalas patří do skupiny mladých hráčů Chelsea, jimž chce dávat Mourinho příležitost. Ostatně, na asijském zájezdu to sám potvrdil.

„Hned první den společného tréninku za mnou pan Mourinho přišel a ptal se, zda bych přijal výzvu ucházet se o stálé místo v kádru prvního mužstva, a dal tudíž do přípravy úplně všechno. Samozřejmě jsem jeho nabídku přijal," citují angličtí novináři doprovázející Chelsea na jejím putování Asií dvacetiletého Tomáše Kalase.

„Doufám, že patřičně připraven jsem, i když to musím stále dokazovat," nechal se slyšet Kalas.

Reklama

Související témata: