Hlavní obsah

Lampardova kniha pohádek vychází v češtině. Hvězda Chelsea píše o fotbale

Fotbalový záložník Frank Lampard se nevěnuje pouze pilování zahrávání standardních situací, přihrávek a přesných centrů, ale také spisovatelskému řemeslu. Hvězda Chelsea, která se pod José Mourinhem znovu vrátila do základní sestavy, vydala před nedávnem v Anglii knihu pohádek. Tu nyní vydává nakladatelství CPRESS i v českém překladu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Frank Lampard se svou knižní prvotinou Frankův kouzelný fotbal.

Článek
Fotogalerie

Lampardova kniha "Frankův kouzelný fotbal" má několik dílů a první z nich "Frankie a piráti" vychází v českém překladu u příležitosti pražského Superpoháru, který se odehraje v pátek v Praze. O cennou trofej se v Edenu utká vítěz Ligy mistrů Bayern Mnichov a Chelsea, v jejíž sestavě figuruje kromě Petra Čecha také Lampard.

O tři dny později se na pultech českých knihkupců objeví Lampardova prvotina. „Frankie a jeho tým milují fotbal. Na něj si vždy najdou čas. Ale když vyhrají na pouti starý fotbalový míč, budou přeneseni do kouzelného světa fotbalu, o kterém vůbec netušili, že existuje! Může Frankie a jeho tým porazit piráty a vrátit se domů?" zní anotace na "Frankův kouzelný fotbal".

Další díly by měly vyjít již na podzim. Pětatřicetiletý fotbalista se pokusil napsat dobrodružnou knihu, kterou chtěl původně potěšit své dvě malé dcery. V pátek bude Lampard těšit se spoluhráči i protihráči srdce fotbalových fanoušků, kterých má zatím pořád víc než čtenářů.

Frank Lampard o své knize:
Jak se stane z profesionálního fotbalisty autor pohádek?
Kvůli fotbalu trávím hodně času cestováním a vždy mě zajímaly nové věci. Byla to skvělá šance, abych začal ve svém životě dělat i něco jiného. Už od školních let jsem se o psaní zajímal. Mám dvě mladé dcery, kterým před spaním předčítám. Dobrodružné příběhy mají nejraděj, proto jsem chtěl ve svých knížkách spojit svou lásku k fotbalu s něčím, co by se líbilo také mým dcerkám a co bych jim mohl číst.
Jaká byla vaše nejoblíbenější dětská knížka?
Zbožňoval jsem Roalda Dahla a má oblíbená je The BFG (Zkratka anglického názvu The Big Friendly Giant. Česky vyšlo pod názvem Obr Obr nebo Moc hodný obr - pozn. red.). Vždycky jsem měl rád kouzla a dobrodružství v jeho knihách.
Opravdu máte čas na čtení během náročného programu v Chelsea?
Jako hráči máme spoustu času na čtení, jelikož neustále cestujeme v letadlech nebo autobusech. Také máme hodně volného času v hotelových pokojích mezi tréninky a zápasy. Nikdy mě doopravdy nezajímaly počítačové hry, takže jsem vždycky preferoval čtení.
Plánujete pokračovat s psaním, až skončíte s profesionální kariérou fotbalisty?
Hrozně rád bych navázal na knihy "Frankův kouzelný fotbal" po konci mé kariéry. Měl bych pak mít mnohem víc času na zdokonalení charakterů postav a dějovou linku.

Reklama

Související témata: