Hlavní obsah

Smolař Kalas možná opustí Chelsea. Ocitl se v hledáčku Dortmundu

Dortmund

Už už to vypadalo, že si Tomáš Kalas konečně užije premiérového ročníku v anglické lize v dresu Chelsea. Na trenéra Josého Mourinha udělal dobrý dojem. Portugalský stratég s ním počítal, jenže v červenci přišlo smolné zranění lýtkové kosti, které mu jeho plány a sny opět nabouraly. Zotavil se a na konci října si v osmifinále Ligového poháru odbyl v Blues debut v soutěžním utkání. Byť si zahrál jen pár vteřin, byl za něj rád. Zda přidá i další starty, se teprve uvidí. Podle německého deníku Bild se o jeho služby zajímá Borussia Dortmund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kalas během tréninku národního týmu.

Článek

V červenci roku 2010 zamířil z Olomouce do Chelsea za 160 miliónů korun. Na svou šanci čekal v Londýně dlouho. Dva roky hostoval v Arnhemu a působení ve Vitessu mu pomohlo. V nizozemském celku patřil ke stabilním členům sestavy a na Stamford Bridge se proto letos vrátil s velkým očekáváním.

Na staronového kouče Mourinha zapůsobil, měl slíbeno dvacet zápasů, jenže přišla smůla. Olomoucký odchovanec měl odcestovat s týmem na herní turné do USA, kde se rozhodovalo o základní sestavě. Ale nestalo se. Na tréninku si po střetu se spoluhráčem Van Ginkelem naštípl lýtkovou kost a několik týdnů musel na fotbal zapomenout.

Kalas jako náhrada za Subotiče?

Zranění ho přibrzdilo, při obrovské konkurenci v Chelsea je jeho šance na základní sestavu o dost složitější.

V současnosti není úplně jisté, že na ostrovech vydrží celou sezónu. Do celé záležitosti by totiž mohlo výrazně promluvit vedení Dortmundu. Borussii sužují problémy v zadních řadách. Zkušený stoper Neven Subotič je kvůli přetrženým křížovým vazům v koleni do konce sezóny mimo hru a ačkoli má aktuálně druhý celek německé bundesligy na tento post k dispozici vedle Matse Hummelse ještě Sokratise Papastathopoulose a Manuela Friedricha, shání dalšího středního obránce, který by měl přijít v lednu.

Mezi vytipovanými posilami figuruje i Kalasovo jméno. K dalším adeptům, jež by mohli obléknout dres vestfálského klubu, patří i jednadvacetiletý Fabian Schär z Basileje, devatenáctiletý Matthias Ginter z Freiburgu a také jeho klubový spoluhráč Fallou Diagné (24).

Pomohl by Tomáši Kalasovi v kariéře přesun do Borussie Dortmund?
Ano
85 %
Ne
15 %
Celkem hlasovalo 10070 čtenářů.

Reklama

Související témata: