Hlavní obsah

Au, to bolí... Rooney se nedokáže dívat, jak Liverpool hraje o titul a Rudí ďáblové ne

Manchester

Čert aby vzal tabulku, pořád to bude parádní souboj a velká událost Premier League. Fotbalisté Manchesteru United dnes hostí v klasickém duelu Liverpool. Zatímco hosté jsou o sedm bodů třetí za Chelsea a Manchesterem City, obhájce titulu ztrácí na lídra již propastných osmnáct bodů. „Je pro mě velmi náročné sledovat, jak Liverpool a Manchester City bojují o titul a my ne,“ neskrývá Wayne Rooney, liverpoolský rodák a útočník Manchesteru United.

Foto: Jorgos Karahalis, Reuters

Wayne Rooney (vlevo) bojuje o míč s Josém Holebasem z Olympiakosu Pireus.

Článek

Tabulka Premier League je zkreslena řadou odložených zápasů. Stejně bodů jako Liverpool má i Arsenal. Tři zápasy k dobru má Manchester City, a pokud by je všechny vyhrál, předskočí Chelsea o tři body. Tyto úvahy se ovšem Rudých ďáblů netýkají. Obhájce titulu sleduje bitvu o titul zpovzdálí.

„Není vůbec příjemné být mimo první čtyřku a pouze přihlížet, jak tradiční rivalové bojují o nejvyšší příčky. Všichni víme, že máme na lepší umístění. Musíme se vrátit na pozice, kam opravdu patříme a napravit pocity z této sezóny," líčil Wayne Rooney pro klubový magazín Inside.

Po Fergusonovi by to měl každý těžké

Úřadující mistr odvrací reálnou hrozbu, že se vůbec nekvalifikuje do příštího ročníku Ligy mistrů. Před sezónou mužstvo opustil dlouholetý kouč Alexe Ferguson, jehož nahradil David Moyes.

„Sir Alex odešel po 26 letech a kdokoli by ho nahradil, měl by nesmírně obtížnou pozici. Upřímně si myslím, že hráči by měli zlepšit svůj přístup," pálil do svých řad osmadvacetiletý odchovanec Evertonu.

Dvojnásobný nový kapitán?

Jenže další rána je na obzoru. Po sezóně odchází kapitán Nemanja Vidič , který po osmi letech opustí Old Trafford a zamíří do Interu Milán. Právě Rooney by mohl od zkušeného Srba převzít pásku. „Již několikrát jsem mužstvo v zápase vedl jako kapitán a pokud se manažer rozhodne pro mě, nebudu s tím mít žádný problém."

Rooney by se navíc mohl brzy stát také kapitánem reprezentace Anglie. Současný vůdce Steven Gerrard totiž po světovém šampionátu v Brazílii zváží svou další reprezentační kariéru. Rooney odehrál za národní tým 89 zápasů a dvakrát již kapitánem byl. „Stát se kapitánem mé země by byla obrovská pocta, ale trenér bude mít na tuto pozici hned několik uchazečů. Nikdo neví, jak se Steven v létě rozhodne. Ví to jen on sám," avizuje Rooney.

Reklama

Související témata: