Hlavní obsah

Chelsea - Arsenal 6:0Oslava Wengerova jubilea se změnila v popravu. Chelsea zdemolovala Arsenal a míří za titulem

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu přišli v rámci 31. kola anglické Premier League o naději na zisk prvního titulu od roku 2004. Svěřenci Arséna Wengera, který koučoval Kanonýry v jubilejním 1000. zápase, utrpěli na půdě vedoucí Chelsea krutý debakl 0:6 a jsou ze hry o ligový primát venku. Arsenal navíc hrál od 17. minuty bez Kierana Gibbse, který byl chybně vyloučen na úkor spoluhráče Oxlade-Chamberlaina.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Kieran Gibbs z Arsenalu (vpředu vlevo) se diví, co to rozhodčí vytáhl za kartu.

Článek
Fotogalerie

Nulu v dresu domácích udržel gólman Petr Čech, na straně poraženého celku odehrál celý zápas reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který v 52. minutě obdržel žlutou kartu.

V první šanci utkání se zjevil Samuel Eto´o, ale téměř jistý gól mu sebral pádem pod nohy hostující brankář Szczesny. Na druhé straně Rosický „českou uličkou“ krásně uvolnil Oliviera Girouda, ten ovšem tváří v tvář Čechovi stoprocentní šanci neproměnil, jeho slabou střelu dokázal reprezentační gólman vytěsnit do bezpečí.

Klasické fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš platilo i tentokrát. Po dalším chaosu v obraně hostů dostal na pravé straně pokutového území míč Eto´o a podruhé se již nemýlil, když míč po rychlém zaseknutí zakroutil levačkou nádherně za zadní tyčku. Již za dvě minuty zvýšil po další zbytečné ztrátě při rozehrávce Arsenalu na 2:0 Schürrle a s Kanonýry to nevypadalo vůbec dobře.

Definitivní K.O. přišlo pro Wengerovy svěřence v minutě 17. V ní nejprve proti střele mířící mimo branku zasáhl Oxlade-Chamberlain rukou, rozhodčí Andre Marriner ale naprosto nepochopitelně vyloučil levého obránce Kierana Gibbse. Z následné penalty se prosadil střelou doprostřed branky Eden Hazard. Po čtvrthodině tak bylo po zápase a ze šlágru kola se rychle stala exhibice domácích.

Když se oslava změní v pohřeb

Na 4:0 zvyšoval ve 42. minutě talentovaný Brazilec Oscar a stejný hráč pečetil klasického „bůra“ v 67. minutě, kdy jeho skákající pokus nedokázal Szczesny vytěsnit mimo tři tyče. Na 6:0 pak skóre uzavřel střídající Mohamed Salah, který zužitkoval ideální pas za obranu v podání staronové posily Nemanjy Matiče.

Oslava velkého Wengerova jubilea se na Stamford Bridge změnila v pohřeb šancí Arsenalu na zisk prvního titulu od roku 2004. Rosický a spol. tak budou muset zaměřit své síly na vítězství v FA Cupu, pokud chtějí konečně ukončit období půstu na Emirates Stadium. V Anglickém poháru je Arsenal už v semifinále a mezi poslední čtyřkou týmů v soutěži je jasným favoritem.

Chelsea s Petrem Čechem si naopak upevnila první místo, o něž bude ve zbývajících zápasech soupeřit s Manchesterem City a Liverpoolem.

Konkurenti se nenechali zahanbit

Další konkurenti Chelsea v boji o titul se nenechali střelecky zahanbit. Liverpool triumfoval v Cardiffu 6:3, když polovinu jeho branek zařídil Suárez. Nejlepší kanonýr ligy posunul svou bilanci na 28 zásahů v sezoně. Za Red nasázel už 66 ligových gólů a v klubové historii tím překonal Španěla Torrese, před Suárezem zůstávají už jen legendy Anfield Road Fowler, Owen a Gerrard.

Na třetí místo se o bod před Arsenal posunul Manchester City po jasné výhře nad posledním Fulhamem 5:0. Hattrickem se blýskl Yaya Touré, přičemž dvě branky nastřílel z penalt. Proti Liverpoolu má Manchester City dva zápasy k dobru, Chelsea odehrála dokonce o tři utkání více než úřadující vicemistr.

31. kolo fotbalové Premier League
Chelsea - Arsenal 6:0
Branky: 5. Eto´o, 7. Schürrle, 17. Hazard z pen., 42. a 66. Oscar, 71. Salah.
Cardiff - Liverpool 3:6 (9. a 88. Mutch, 25. Campbell - 16., 60. a 90.+6 Suárez, 41. a 54. Škrtel, 75. Sturridge),
Everton - Swansea 3:2 (20. Baines z pen., 53. Lukaku, 58. Barkley - 33. Bony, 90.+2 Williams),
Hull - West Bromwich 2:0 (31. Rosenior, 38. Long),
Manchester City - Fulham 5:0 (26. z pen., 54. z pen. a 65. Touré, 84. Fernandinho, 88. Demichelis),
Newcastle - Crystal Palace 1:0 (90.+4 Cissé),
Norwich - Sunderland 2:0 (20. Snodgrass, 32. Tettey),
West Ham United - Manchester United 0:2 (8. a 33. Rooney).

Reklama

Související témata: