Hlavní obsah

Dostali jsme facku, přiznal Rosický po debaklu s Chelsea. Boj o titul ale nevzdává

Londýn

Záložník Arsenalu Tomáš Rosický nepovažuje souboj o titul v Premier League za ztracený ani přes sobotní debakl 0:6, který Gunners utrpěli v londýnském derby na hřišti lídra soutěže Chelsea. Třiatřicetiletý fotbalista to řekl v interview pro klubový web.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Nemanja Matič z Chelsea (vlevo) atakuje záložníka Arsenalu Tomáše Rosického.

Článek

„Dostali jsme sice velkou facku, ale stále nás ještě čeká osm zápasů a ve hře je hodně bodů," prohlásil Rosický. „Není to poprvé, co se nám v tomhle roce něco nepovedlo, ale když se podíváte zpět, vždy po takovém neúspěchu jsme se hned dokázali oklepat a znovu zabrali. Jsem přesvědčen, že to zase dokážeme, hned v úterý. Čekají nás teď doma dva důležité zápasy," připomněl před úterní dohrávkou 29. kola se Swansea a sobotním šlágrem s dalším aspirantem na titul Manchesterem City.

Arsenal ztrácí na čtvrtém místě na Chelsea sedm bodů, ale má zápas k dobru. V lepším postavení před finišem soutěže jsou však také Liverpool a Manchester City, nicméně kapitán české reprezentace stále věří.

„Všechno je možné," uvedl a přidal vlastní zkušenost z působení v bundesligovém Dortmundu. „Čtyři kola před koncem jsme tehdy ztráceli pět bodů a nakonec jsme přesto dokázali ještě titul vyhrát. Důležité je okamžitě se odrazit od neúspěchu a znovu začít vyhrávat."

Kouč mužstva Arséne Wenger označil vysokou porážku na Stamford Bridge za „noční můru" a česká opora s ním souhlasí. „Má absolutní pravdu. Myslím, že to, co jsme předvedli v první půli, byla sebevražda. První dva góly jako bychom si dali sami. V obou případech jsme ztratili ve středu hřiště míč a po rychlém protiútoku inkasovali. To nás srazilo. A přitom jsme měli první velkou šanci, a kdybychom ji proměnili, možná by se utkání vyvíjelo jinak," připomněl Giroudovu možnost, kterou zlikvidoval gólman Petr Čech.

Získá Arsenal v letošním ročníku Premier League titul?
Ano
12,6 %
Ne
87,4 %
Celkem hlasovalo 3136 čtenářů.

Reklama

Související témata: