Hlavní obsah

Potvrzeno. Obránce Sagna odejde z Arsenalu do Manchesteru City

Francouzský fotbalový reprezentant Bacary Sagna odejde z Arsenalu do Manchesteru City. Anglický mistr už i oficiálně potvrdil příchod jednatřicetiletého obránce a podepíše s ním tříletou smlouvu.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Obránce Bacary Sagna potvrdil, že definitivně odloží dres Arsenalu.

Článek

Sagna už se předtím z mistrovství světa prostřednictvím sociálních sítí s londýnským klubem a trenérem Arsenem Wengerem emotivně rozloučil. "Nevím, kde začít a jak to říct, ale chci poděkovat celému Arsenalu. Je jako moje rodina, je to klub, který mě za sedm let tolik naučil," uvedl již bývalý spoluhráč Tomáše Rosického. "Je to klub, který mi dal šanci zlepšovat se den po dni. Klub, který mi vždycky věřil, i když jsem na tom nebyl nejlépe. Klub, který udělal z kluka, jímž jsem byl, muže," napsal Sagna.

Do Arsenalu přišel v roce 2007 z mateřského Auxerre, v dresu "Kanonýrů" odehrál 213 ligových utkání a dal čtyři góly. První trofej oslavil pravý bek až letos ve finále Anglického poháru.

V reprezentaci dosud Sagna odehrál 41 zápasů, další může přidat v Brazílii. Francie vstoupí do turnaje nedělním zápasem s Hondurasem. Ve skupině E se poté utká ještě se Švýcarskem a Ekvádorem.

Reklama

Související témata: