Hlavní obsah

Boj Čech vs. Courtois? To nejlepší, co se Chelsea mohlo stát, mne si ruce Mourinho

Palčivý problém? Ale kdepak, kouč Chelsea Jose Mourinho má z boje o post brankářské jedničky mezi Petrem Čechem a Thibautem Courtoisem radost. Z rozhodnutí, kdo nakonec začne sezónu jako jednička, nemá podle svých slov vůbec těžkou hlavu a má za to, že tenhle konkurenční boj může londýnskému klubu jen prospět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Čech.

Článek

„I v útoku máme třeba Costu, Drogbu, Torrese. Tohle je klub, který chce být silný a mít reálné šance na zisk trofejí. Potřebujeme konkurenci na všech postech. Mít Thibauta a Čecha v jednom týmu je pro mě dobrý problém k řešení," pochvaloval si portugalský trenér v rozhovoru pro Sky Sports.

Zatím prý nemá ani pocit, že by dlouholetá opora v brance Blues kvůli návratu opěvovaného mladíka Courtoise nějak znervózněla.

Čech je připraven na boj o místo

„Momentálně to tak necítím. Tvrdě pracuje, povedlo se mu zotavit se téměř v rekordním čase po operaci. Může hrát bez jakýchkoliv limitů a je připraven bojovat o místo v týmu," kvitoval kouč přístup českého reprezentanta, jemuž se zatím v přípravě daří.

To jeho konkurent, který dostal po mistrovství světa delší dovolenou, se do přípravy teprve zapojí. „Thibaut právě přijel a přijel coby nejlepší mladý brankář světa, o tom není pochyb. Budou se prostě o místo prát, a to je pro mě jedině dobře," mnul si ruce Mourinho.

„Nikdy jsem se nebál dělat tahle rozhodnutí. Musel jsem je dělat ve všech klubech snad na všech postech. Určitě je mi příjemnější tohle rozhodovat než nemít gólmana, jemuž bych mohl věřit. Pro Chelsea jedině dobře, že tahle situace nastala," dodal.

Jenže kdo ví, jak se situace kolem Čecha nakonec vyvrbí. Blues mají totiž v kádru příliš mnoho cizinců. A podle britského tisku by na to měl doplatit právě Čech, nebo útočník Fernando Torres. Jeden z nich by měl podle ostrovních médií Stamford Bridge opustit.

A Mourinho se nechal slyšet, že Torres to určitě nebude: „Mít tři útočníky je základ. My máme Fernanda, Didiera (Drogbu) a Diega (Costu). Nikdo z nich neodejde."

Reklama

Související témata: